Bulgaristan'da cami duvarına "Size ölüm" yazıldı

Bulgaristan'da cami duvarına "Size ölüm" yazıldı

Bulgaristan'da Türklerin yoğun yaşadığı Şumnu şehrindeki Şerif Halil Paşa Camisi'nin dış duvarına kırmızı boyayla "Size ölüm" yazıldı.

Bulgaristan Başmüftülüğünden verilen bilgide, yazının kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar tarafından dün gece saatlerinde yazıldığı bildirildi. Başmüftülükten olayla ilgili yapılan açıklamada "Toplumumuzdaki vandalizm unsurları defalarca Bulgaristan'daki Müslümanların ibadet ve dini mekanlarını kirletiyor. Bu tür hareketler, ülkedeki Müslümanlar ve gayrimüslümler arasında ihtilaf yaratma çabalarıdır" denildi.

Başmüftülüğün açıklamasında ayrıca, ilgili kurumlara başvuru yapıldığı ve en kısa sürede camiye ve Müslümanlara karşı bu tür bir eylemde bulunanların bulunup cezalanadırılması istendi.

Şumnu Bölge Müftülüğü ise bölgedeki Müslümanlara çağrıda bulunarak, sakin olmalarını ve herhangi bir karşı girişimde bulunmamalarını istedi.

Bir hafta önce de Varna'da bulunan Aziziye Camisi kımliği belirsiz şahıslar tarafından yakılmıştı. Yangın sonucu Aziziye Camisi büyük hasar gördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.