Bundesliga'da anadili TÜRKÇE takım!

Bundesliga'da anadili TÜRKÇE takım!

Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'un Alman otomobil devi Volkswagen'e bağlı Seat ile sponsorluk anlaşmasına varmasını Bild Gazetesi Türkçe başlıkla duyurdu.

Eintracht Frankfurt'ta Almanca dili yanında en fazla konuşulan dilin Türkçe olduğuna dikkat çekilen haberde "Takımın vazgeçilmezleri arasında olan Halil Altıntop, Selim Teber ve Ümit Korkmaz antrenmanlarda ve maçlarda birbirleriyle Türkçe konuşuyorlar" denildi.

Hoffenheim'dan sezon başında Eintracht'a gelen ve kısa sürede takımda söz sahibi olan Selim Teber "Diğerleri benden daha iyi Türkçe konuşuyorlar. Özellikle maçta birlikte yapacağımız aksiyonu rakibin duymaması için aramızda Türkçe konuşuyoruz, bu da bize artı sağlıyor" dedi.

Halil Altıntop ile Ümit Korkmaz da, "Özellikle maçta Türkçe konuşmamız rakiplere karşı üstünlük kurmada yardımcı oluyor" diye konuştular.

Eintrach Frankfurt'ta Schalke'den ara transferde takıma katılan Halil Altıntop'la birlikte takımdaki Türk futbolcu sayısı dörde yükseldi.

Halil Altıntop, Selim Teber, Ümit Korkmaz ve alt yapıdan yetişen ve aynı zamanda Almanya 19 yaş altı Genç Milli takım formasını giyen genç yetenek Cenk Tosun Eintracht'ın profesyonel kadrosunda Türkçe konuşan futbolcular.

Yedek kaleci Markus Pröll eşinin Türk bir bayan olmasıyla iyi derecede Türkçe konuşuyor. Bosnalı Zlatan Bajramovic ile Makedonyalı futbolcular Oka Nikalov ile Alexander Vasoski'de az da olsa kendilerini kurtaracak derecede Türkçe biliyorlar.

Ümit Korkmaz'la çok samimi arkadaşı olan Çek golcü Martin Fenin'in de her geçen gün Türkçe'sini ilerletiyor. Takım arkadaşları tarafından 'Muhtar' lakabıyla çağrılan Yunan milli Nikos Liberopoulus'un da Türkçe bilmesiyle takımda Türkçe bilen futbolcu sayısı 10.

Geçen sezon Galatasaray'ı çalıştıran Eintracht'ın teknik direktörü Michael Skibbe ile yardımcısı Edwin Boekamp'ın da günlük kullanılan Türkçe kelimeleri bildikleri hesaba katılırsa Eintracht'ta Türkçe bilenlerin sayısı 12 yapıyor.

Etiketler :