Bundesliga'nın Türk Yıldızları

Bundesliga'nın Türk Yıldızları

Alman Sportbild dergisi Alman Birinci Ligi'nde (Bundesliga) tarih yazan Türk futbolcuları tanıttı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Alman Sportbild dergisi, Alman Birinci Ligi'nde (Bundesliga) tarih yazan Türk futbolcuları tanıttı.
''Perşembe günü Türk oyuncular bayram yapacak'' başlığıyla verilen haberde, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle Türkiye'de perşembe günü Milli Bayram'ın kutlanacağı belirtildi. Sportbild dergisinin de Bundesliga'da tarih yazan Türk futbolcularını tanıtacağı ifade edildi.

Bundesliga'da 1963 yılında Eintracht Braunschweig takımında forma giyen ilk Türk futbolcu Aykut Ünyazıcı'nın ligde oynayan 4 yabancı futbolcudan biri olduğu ifade edilen haberde, 1976/1977 sezonunda FC Bayern Münih takımında oynayan Erhan Önel'in Bundesliga'da oynayan ilk Türk kökenli göçmen çocuğu olduğu kaydedildi.

Erdal Keser'in de 1980/1981 sezonunda Borussia Dortmund forması giydiği belirtilen haberde, Keser'in Ruhr bölgesindeki bir kulüpte oynayan ilk Türk futbolcu olduğu ifade edildi.

Haberde, Bundesliga'da VfL Bochum, Bayer Leverkusen, Hertha BSC Berlin ve VfB Stuttgart'ta oynayan Yıldıray Baştürk'ün ise 248 lig maçında yer alarak ligde en fazla forma giyen Türk oyuncu olduğu belirtildi.

Borussia Dortmund takımında oynayan milli oyuncu Nuri Şahin'in, 2005 yılından kalan iki rekoru birden elinde bulundurduğu ifade edildi. Nuri'nin, 16 yaş ve 335 gün ile Bundesliga'da forma giyen tüm zamanların en genç futbolcusu olduğu belirtilirken, Nuri'nin ayrıca 17 yaş ve 81 gün ile Bundesliga'da gol atan en genç futbolcu olduğu kaydedildi.

Haberde, Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin de Bundesliga'da forma giyen ilk Türk ikizler olduğu belirtildi.

Etiketler :