Bunun adı Apoletli Direniştir

Bunun adı Apoletli Direniştir

Erzincan'daki Ergenekon Davası görüldüğü esnada adliyenin üzerinden iki F-16 jetinin geçmesi tepkileri beraberinde getirdi.

Askeri araçlardan sonra, F-16’lar devreye girdi

 

Erzincan’daki Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in, mahkemeye gelmeyişi tepkiyle karşılandı. Soruşturma aşamasında savcılığın talebine rağmen ifadesi alınmayan Orgeneral Saldıray Berk’in duruşmaya da gelmemesini hukukçular, “Adalete karşı koyuş” ve “Apoletli direniş” olarak değerlendirdi. Dava görüldüğü esnada adliyenin üzerinden iki F-16 jetinin geçmesi de dikkat çekti. Berk’in, Albay Gençoğlu’nun gözaltına alınarak Erzurum’a getirildiği gün de askeri bir konvoyu şehirde dolaştırmasını hatırlatan STK temsilcileri, “Mahkemeye F-16 gölgesi düştü. Bu resmen mahkeme heyetine karşı başlatılan psikolojik, asimetrik harekâttır” değerlendirmesinde bulundular.

İŞTE O GÖRÜŞLER: SALDIRAY BERK KİME GÜVENİYOR?

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Serdar Bülent Yılmaz: “Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı ile birlikte poz vermekten çekinmezse, gazetelere verdiği demeçlerde sahip çıkarsa, Albay Gençoğlu’nun gözaltına alındığı gün tankların hareketlenmesine de göz yumarsa Saldıray Berk de duruşmaya gelmez. Saldıray Berk, Genelkurmay’dan güç almakta ve adalete karşı koyuş sergilemektedir. Bunun adı apoletli direniştir.”

NEDEN YARGIDAN KAÇIYOR?

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek: “İsnat edilen suçlar hakkında kendisine güvenen ve suçsuz olduğunu iddia eden şüpheliler adli makamların davetine icabet eder ve savunmalarını yaparlar. Suçsuzluluğuna inanan, güvenen ve temize çıkacağından emin olan herkes gibi 3. Ordu Komutanı’nın yapması gereken de savcıların ve mahkemelerin taleplerine uyup, savunmasını vererek, suçsuzsa aklanmasını bir an önce sağlamasıydı. Ama savcılığın ve mahkemenin davetine Berk’in katılmaması manidardır. Israrla yargıdan kaçılması hukuksuzluğa karşı koyuş olarak değerlendirildiği gibi, hakkındaki iddialara karşı ‘diyeceği yok ve yargıdan kaçıyor’ yorumlarını da beraberinde getirmiştir.”

TANKLAR VE F-16’LAR NE ANLAMA GELİYOR?

Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik: “Dava esnasında adliyenin üzerinden F-16 jetlerinin geçirilmesi tam bir skandaldır. Çok açık, mahkeme heyetine karşı başlatılan psikolojik, asimetrik harekâttır. Berk’in, Albay Gençoğlu’nun gözaltına alınarak Erzurum’a getirildiği gün askeri bir konvoyu şehirde dolaştırması neyse, bugün F-16’ların eş zamanlı havalandırılması da odur.”

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT-

Etiketler :