Bunun hesabını kim verecek?

Bunun hesabını kim verecek?

İnternete düşen son ses kaydında, Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner’in de Dağlıca baskınından haberdar olduğunun ileri sürülmesi tepkilere neden oldu.

İnternete düşen son ses kaydında, Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner’in de Dağlıca baskınından haberdar olduğunun ileri sürülmesi, şehit ailelerini isyan ettirdi. Şehitlerin yakınları, “Olayda ihmali olanlar hakkında ne yaptın Paşa” diye sordular

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

İnternete düşen ses kayıtlarına göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in de Dağlıca baskınından, 12 gün önceden haberdar olduğunun öne sürülmesi üzerine şehit aileleri, Genelkurmay Başkanlığı’nı soru yağmuruna tuttu.

 

İstihbarat raporlarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı iddialarıyla gündeme gelen Dağlıca baskınıyla ilgili iki rütbelinin konuşması, ihmalleri bir bir ortaya çıkardı. O dönem bölgede görev yapan komutanların, internete düşen konuşmalarında PKK’nın 13 Mehmetçiği katlettiği, 8 askerimizi kaçırdığı, Dağlıca baskını öncesi dönemin Jandarma Genel Komutanı olan Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner’in de ihmallerden haberdar olduğu ve saldırıyı önceden bildiren istihbarat raporlarının, komutanların bilgisine sunulduğunu öne sürmeleri, şehit ailelerinin tepkisine neden oldu.

 

ÖZTÜRK: BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

 

Ankara Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Müslüm Öztürk, terör örgütünün Dağlıca, Aktütün, Gediktepe ve Hantepe’ye düzenlediği hain saldırılarda 45 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, “Hepsinde de ayrı ayrı ihmaller var. Ancak bugüne kadar tatmin edici bir açıklama yok. Sıralı katliamların başlangıcı olan Dağlıca baskını ile ilgili olarak ise internete düşen ses kayıtları, gündeme getirilen ihmalleri doğruladı. İhmaller zinciri ortada, o dönem kendisinin de haberinin olduğu gelişmeler hakkında Genelkurmay Başkanımız Koşaner Paşa ne yaptı? Dağlıca olayının üzerine neden gidilmedi? İhmali olanlardan ilk gün neden hesap sorulmadı? O gün gereken yapılsaydı; Aktütün, Gediktepe, Hantepe saldırıları engellenebilirdi. Bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.

 

GENELKURMAY NEREDE HATA YAPIYOR?

 

Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin ise PKK tarafından gerçekleştirilen baskınlar öncesinde teröristlerin saldırı hazırlığında bulunduğunu ve bunların istihbarat raporlarına yansımasına karşın gerekli tedbirlerin alınmadığının deşifre olduğunu belirtti. Dağlıca, Aktütün, Gediktepe ve Hantepe saldırılarının hepsinde ihmaller olduğunu vurgulayan Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dağlıca taburuna terör örgütü tarafından bir saldırı hazırlığının bulunulduğu, Van Jandarma Kolordu Komutanlığı tarafından saldırı ile ilgili ayrıntılı bilgileri içerir halde Genelkurmay Başkanlığı ve ilgili tüm Kuvvet Komutanlarına günler öncesinden bildirildiği ortaya çıktı. Yine Aktütün Karakolu’na yapılan baskın öncesi hazırlık içinde olan teröristlerin görüntülerinin heron’larla tespit edildiği, Gediktepe ve Hantepe saldırıları hakkında da elde edilen istihbarat bilgilerinin gerekli komutanlıklara iletildiği biliniyor. Ancak son olarak Hantepe saldırısına ilişkin heron görüntülerini ortaya çıkaranları araştıran ve 30 adrese baskın düzenleyen Genelkurmay’ın, hain baskını canlı canlı izleyen, ancak hiçbir şey yapmayan askerî yetkililerle ilgili olarak bugüne kadar neden gerekeni yapmamıştır? Aslında olması gereken, Dağlıca’da ihmali bulunanları cezalandırmak ve Aktütün, Gediktepe ve Hantepe baskınlarının önüne geçmekti. Bu yapılmadığı gibi Genelkurmay ihmalleri sızdıranların peşine düştü. Ortada çok ciddi ihmaller var ve Genelkurmay bunların üstüne gitmeyerek hata yapıyor.”

YENİ AKİT

Etiketler :