Burak Yılmaz bu bedelle serbest!

Burak Yılmaz bu bedelle serbest!

Türk futbolunun parlayan yıldızı Burak Yılmaz, sezon sonunda 5 milyon euroluk bonservis bedelini Trabzonspor'a getirmesi halinde serbest kalacak.

Süper Lig'de bu sezon gösterdiği başarılı performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan ve attığı 31 golle sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da büyük yankı uyandıran Burak Yılmaz transfer dedikodularının da merkezindeki isim olmaya devam ediyor.

 

Özellikle İspanyol basını Burak Yılmaz için Atletico Madrid ve Sevilla'nın ciddi girişimleri olduğunu konusunda çeşitli haberler kaleme almaya devam ederken; transfer süreci hakkında Trabzonspor cephesinden bir açıklama geldi.

 

Burak Yılmaz için Trabzonspor'a resmi bir teklif gelmediğini dile getiren Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, golcü futbolunun önümüzdeki sezon da bordo-mavili formayı giyeceğine inandığını söyledi. Burak Yılmaz'ın sözleşmesinde 5 milyon euroluk bir bonservis bedeli şartı olduğunu bir kez daha tekrarlayan Şakar, "Burak Yılmaz'ın sözleşmesinde '5 milyon euro getirirse gider" maddesi var. Ama şu ana kadar bize bir teklif gelmedi. Burak'ın da Trabzonspor'u bırakıp Avrupa'ya gideceğini düşünmüyorum. Burak da daha önceki deneyimlerinden büyük tecrübeler edindi ve kararını da bu tecrübeleri göz önüne alarak verecektir" dedi.

 

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, bu sezon ligde 13 takıma gol atma başarısı gösterdi. Bordo-mavili takımın bu sezon elde ettiği 54 puanın 42'sinde imzası bulunuyor. Golcü oyuncu 19 maçta gol atma başarısı gösterirken, Mersin İdman Yurdu, Sivasspor, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe takımlarına karşı gol atamadı.

 

Burak attığı gollerle sadece Mario Gomez, Klaas Jan Huntelaar, Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic gibi iyi bir sezon geçiren süperstar golcülere fark atmakla kalmadı, Avrupa'nın birçok takımından bile daha fazla gol kaydetti. İngiltere Premier League'de hayal kırıklıkları ile dolu bir sezon geçiren Liverpool, bu sezon geride kalan 30 haftada 36 kez fileleri havalandırdı. Luis Suarez (12), Craig Bellamy (8), Andy Carroll (6), Dirk Kuyt'tan (5) oluşan forvet hattının piyasa değeri 57 milyon euro olan İngiliz devinde bu 4 oyuncunun sezon içerisinde oynanan tüm maçlarda takıma yaptığı skor katkısı 31 ile sınırlı kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.