'Burası engizisyon mahkemesi mi?'

'Burası engizisyon mahkemesi mi?'

Habertürk TV'de yayınlanan Medyakritik programına katılan Akşam yazarı Nagehan Alçı programın sunucusu Ahmet Tezcan'a neden patladı?

Akşam köşe yazarı Nagehan Alçı, Habertürk’te yayınlanan Medya Kritik’e katıldı ancak katıldığına bin pişman oldu!

Ahmet Tezcan ve Doğan Satmış’ın bugünkü konuğu Akşam Yazarı Nagehan Alçı’ydı.. Ahmet Tezcan konuğunu tanıtırken "Medyanın cici, güzel kadın yazarlarından birisini bugün ağırlıyoruz" deyince Nagehan Alçı’da şafak attı..

İşte Nagehan Alçı ile Ahmet Tezcan arasında yaşanan o polemik :

Nagehan Alçı : Rasim Ozan Kütahyalı, Oktay Ekşi’yi hiç konuşturmadan Oktay Ekşi özür dilemeye çalışırken onu dinlemeden sürekli sözünü kesen itham eden davranışı belki de Ekşi’nin istifasını hızlandıran etken oldu.. Kamuoyu önünde ben bunu eleştirdiğim için itham edildim.. Sonra olay başka yöne çekildi, reklam yapmakla suçlandım. Arkadaşımın promosyonunu yapmakla suçlandım.. Bence zaten Oktay Ekşi zaten kendi kendine tasfiye olmalıydı.. Başbakan’ın tepkisi ya da insanların Hürriyet’in önüne gelip tepki göstermesiyle istifa etmeliydi..

Ahmet Tezcan : Eğer siz böyle konuşursanız, o zaman derler ki "Nagehan Alçı, çok kısa bir süre içinde hem 24 TV'de hem TRT Haber'de, gazeteciler kapıda sırada beklerken nasıl program yapabilir hale geldi?". O zaman senin kariyerinde sorgulanır. " 

Nagehan Alçı : Habertürk Televizyonunda Balçiçek İlter’le aramızda polemik oldu. Rasim Ozan Kütahyalı’yı sertçe eleştirdim. Çünkü yanlış bulduğum herkesi eleştiririm, ben hiç bir zaman yazılarımı onu incitirmi bunu kırar mı diye düşünmem. Eğer ben yakınlarımı eleştiririm.. Yarın öbür gün kardeşimi de eleştiririm.. Ertesi gün Balçiçek Hanım’ı okurken çok şaşırdım. Beni bazı hesaplar yapmakla itham etmişti Demek ki kendisi böyle hesaplar içinde..

Ahmet Tezcan : Senin de insanları aşağılaman gerekmez, elini vicdanına koyarak söylediğin zaman Balçiçek, babamın kızı değil gazetecilik geçmişi de belli.. Hatasıyla sevabıyla yıllardır gazetecilik yapan biri..

Nagehan Alçı : Benim de belli, 10 yıldır gazetecilik yapıyorum..

Ahmet Tezcan : Gazetecilerin birbirini böyle suçlaması doğru değil..

Bu sırada reklam arası verildi..

Reklam dönüşü Ahmet Tezcan, "Akşam yazarı Nagehan Alçı konuğumuz olmaya devam ediyor" dedi..

Nagehan Alçı : "Valla konuğunuz mu sanığınız mı oldum anlayamadım.. "

Alçı, Doğan Satmış’ın Gazete Habertürk yazıişleri müdürlerinden Ayşe Özek Karasu’dan gelen "Ahmet kıza çok yükleniyor orası mahkeme mi" şeklindeki mesajını okumasının ardından adeta kükredi..

Alçı şöyle konuştu :

"Hakikaten ne oluyor burada yahu, burası engizisyon mahkemesi mi? Ne demek medyanın güzel kadın yazarı. Ben size erkek yazar (Ahmet Tezcan’a dönerek) diyor muyum? Saçlarımızı kızıla boyadık diye medya ikonu mu olduk.. Ben yıllardır medyanın içindeyim, yeri geldi Show tv’de kaset taşıdım yeri geldi, Endonezya’da tsunami felaketinde cesetmlerin arasında gezdim.. Ama artık kadın yazar erkek yazar ayırımı yapmayın lütfen.. Yazar yazardır kadını erkeği olmaz.. !"

Ahmet Tezcan konuğunun salvosu karşısında biraz bocalasa da "Ben o ayırımı yapmadım sadece sizin inceliğinizi anlatmak istedim" yanıtını verdi..

MEDYARADAR

Etiketler :