Burkay'ın sözleri PKK'yı yerinden zıpattı

Burkay'ın sözleri PKK'yı yerinden zıpattı

Murat Karayılan, 30 yılllık sürgünün ardından Türkiye'ye dönen şair Kemal Burkay'a ağır hakaretlerde bulundu.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, 30 yılllık sürgünün ardından Türkiye'ye dönen şair Kemal Burkay'a ağır hakaretlerde bulundu.

Karayılan, geçtiğimiz hafta TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na PKK'nın kuruluş süreciyle ilgili bilgi veren Burkay'ı ajan ilan etti. Karayılan, "Olur da, bu kadar ahlaksızlık, alçaklık, bu kadar şerefsizlik ve palavra olmaz ki. Bunun tek bir tanımı vardır. Bu ihanet ve şerefsizliktir. Kendisi ajanlık pozisyonundadır." dedi.
 
ANF'ye açıklamalarda bulunan Murat Karayılan, terör örgütü PKK'nın 'derin devletin projesi' olduğunu savunan ve Öcalan'ın Ergenekon'un etkisinde olduğunu ileri süren Kemal Burkay'a, isim vermeden sert tepki gösterdi. Burkay'ın, geçmişte cezaevlerinde direnmediğini, daha sonra Lübnan'a geçerek askeri güç oluşturmak istediğini ama savaşamadığını, arkasından gelen gençleri hayal kırıklığına uğrattığını savunan Karayılan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Şimdi o kadar kalitesizleşmiş, o kadar çukurlaşmış bir durum var ki ahlak, terbiye, vicdan diye bir şey bırakılmamıştır. Fedaice direnen Kürdistan halkına karşı zerre kadar saygı duymadığı gibi gelmiş bir de AKP'nin kucağına oturmuş. Yeminli Başkan Apo ve PKK düşmanlığını eksen almış, bundan hareketle düşmanla aynılaşmış ve aynı mevziiye girmişlerdir. Şerefsizdir, ahlaksızdır, saygısızdır. Türk özel savaşı Meclis'e götürüyor, sonra TV'ye çıkarıyor, böylece sözüm ona sonuç alacak. Halkımız her şeyi görüyor. Kimin ne mal olduğunu anlamış oluyor."
 
PKK yönetiminin 2012 stratejisine ilişkin olarak bir dizi yeni kararlar aldığını da anlatan Karayılan, şubat ayında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü temelinde yeni bir süreç başlatacaklarını iddia . Karayılan, cezaevlerindeki ölüm oruçları ve sivil itaatsiz eylemlerin artacağını ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.