Burkina Faso’da Başarısız Bir Darbe Girişimi

Burkina Faso’da Başarısız Bir Darbe Girişimi

Son zamanlarda sürekli darbe söylentilerine sahne olan ve halkında tedirginlikle gelişmeleri izlediği Burkina Faso başarısız bir darbe girişimine sahne oldu.

11 Ocak 2022 Salı günü yayınlanan bir basın açıklamasında, Ouagadougou askeri mahkemesinin savcılığı, devlet başkanı Roch Marc Christian Kaboré ye karşı bir darbe girişimi sonunda 8 askerin tutuklandığını duyurdu.

İktidardaki MPP'nin savunma politikasına karşı artan hoşnutsuzluk bağlamında uzun zamandır haberleri konuşulan darbe girişimi nihayet gün yüzüne çıktı. Aşağıda basın açıklaması yer almaktadır.

Askeri savcılık bu bağlamda sekiz askerin tutuklandığını ve soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Geçen hafta Gana’nın başkenti Akra’da batı Afrika Ülkelerinin devlet Başkanları mali ye yapılacak yaptırımlar için toplanmıştı.

whatsapp-image-2022-01-17-at-17-20-55.jpeg

Sekiz subay cumhurbaşkanının ülke dışında olmasını fırsat bilip böylesi bir işe kalkışırlar. Ancak buna muhalif olan başka bir subay olayı haber verince polis olaya zamanında müdahale der ve darbe önlenmiş olur.

Bu ülkenin yaşayacağı son darbe olur mu? Bunu bilmek zor... Ancak darbeyi başaranlar kahraman olurken, darbeyi başaramayanlar da hain olup hapsi boylar.

Soruşturmanın sonucu bekleniyor.

whatsapp-image-2022-01-17-at-17-20-56.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.