Büro Memur-Sen’den İsrail’e Lanet

Büro Memur-Sen’den İsrail’e Lanet

Büro Memur-Sen 2. Büyük Türkiye Buluşmasında, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılar hakkında konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Mescid-i Aksa külliyesine ait kubbenin altında mihrabı askerlerine çiğneterek çirkin bir saldırının altı

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan ve sendika şube başkanlarının katılımıyla, Büro Memur-Sen 2. Büyük Türkiye Buluşması Antalya’da yapıldı. Büro Memur-Sen’in bugüne gelişindeki en önemli anları anlatan kısa filmin izlenmesinin ardından, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan katılımcıların alkışlarıyla kürsüdeki yerini aldı. Mescid-i Aksa külliyesine ait kubbenin altında, mihrabı askerlerine çiğneterek çirkin bir saldırının altına imza atan İsrail’i şiddetle lanetleyerek konuşmasına başlayan Ünalan, “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmanın, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına geldiğini dile getirdi. Ünalan, "Uluslararası kurumlar, insan hakları örgütleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve UNESCO, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların son bulması, kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmelidir. İsrail, faşist uygulamalarıyla, işgaliyle, saldırılarıyla; uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını, bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail’in Filistin’deki soykırımına sessiz kalan dünya, artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Büro Memur-Sen olarak, tüm Dünya’yı İsrail’in Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırılarını, uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekânı korumaya çağırıyoruz." diye konuştu.

 

SENDİKACILIK RANT İŞİ DEĞİL

Konuşmasına "Biz farklı bir sendikal anlayışın temsilcileriyiz" şeklinde devam eden Ünalan,"Sendikacılığı bir rant ve ağalık sistemi olarak gören eski sendikal anlayışa karşı, bizler sendikacılığın üyesine hizmet eden ve üyesinin çıkarlarını her şeyin önünde tutan yeni sendikal anlayışın temsilcileriyiz. Sendikacılığı ideolojik bir aygıta dönüştüren eski sendikal anlayışa karşı, bizler üyesinin ekonomik ve sosyal hakları söz konusu olduğunda karşısında kim olursa olsun mücadeleden kaçmayan yeni sendikal anlayışın temsilcileriyiz" dedi.

 

“KOLTUK SEVDASINDA DEĞİLİZ”

Makam ve mevki için koltuklara talip olmadıklarının altını çizen Ünalan, "Bizler yeni bir sendikal anlayışı tüm dünyaya göstermek için yola çıktık. Bizler kamu görevlilerinin, üyelerimizin problemlerini, sıkıntılarını, sorunlarını çözmek ve ilgili mercilere taşımak için bu makama talip olduk. Bizler koltuk sevdasında değiliz. Bizler bu davanın ve bu davanın sahibi olan tüm kardeşlerimizin sesi olma sevdasındayız. Bizleri destekleyen arkadaşlarımızın güvenini, yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla, projelerimizle, kazanımlarımızla boşa çıkartmayacağız inşallah. Kamu görevlileri ve teşkilatımız için her zaman dik durarak, her zaman istişare ederek, kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin sözünü kulak arkası etmeden, tüm teşkilatımızla el ele, gönül gönüle, hep birlikte zirveye doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.