Bursa Mucizesini Anlattı

Bursa Mucizesini Anlattı

Turkcell Süper Lig'in flaş takımı Bursaspor'un teknik patronu Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk için ne düşündüğünü BUGÜN okuyucularıyla paylaştı.

Lider Bursaspor'un teknik patronu, bugünlerde en çok 'Levent Kızıl meselesine' sinir oluyor. Federasyonda idarecilik yapan Bursalı sevilen işadamının, yeşil-beyazlı takımı kolladığı iddiası için "Tek kelimeyle saygısızlık! Futbolcularımın emeğine hakaret" diyor.

Şampiyonluk için de "Olmak ya da olmamak değil" ifadesini kullanırken, asıl mesajı gönderiyor: "Sezona büyük yatırımlarla girenler düşünsün!" İşte Sağlam'dan BUGÜN'e çok özel açıklamalar..

Bursaspor şampiyon olur mu? Olması ne anlama gelir, olamazsa ne kaybeder? Var olmak ya da yok olmak kadar keskin midir şampiyonluk? Gittiği her yere başarıyı da peşinden götüren Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam sadece bunlara ilginç cevaplar vermekle kalmadı. Federasyonda görev yapan Bursalı işadamı Levent Kızıl'ın, Bursaspor'un lehine çalıştığı iddiaları için kibarlığından taviz vermeden en sert değerlendirmeyi yaptı.

Sağlam'ı bildim bileli, ilk kez bu kadar sinirliydi diyebilirim! Beşiktaş Başkanı  Yıldırım Demirören'in, kendisi görevdeyken, Lucescu ile görüşme yaptığını söylerken bile böyle değildi..

Ama biz önce, geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye gelen Lucescu ile arasında geçtiği söylenen bir konuşmayı sorduk.

"Lucescu ile aramızda iddia edildiği gibi bir konuşma geçmedi. Bana 'Son 5 haftaya dikkat et. Sizi şampiyon yapmazlar' dediği ve Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde şampiyonluğun kaçtığı sezona atıfta bulunduğu gibi bir olay yaşanmadı. Zaten birileri bizi şampiyon yapmak istemeseydi, bu konuma gelmemizi de engellerlerdi""

Bu olaya netlik kazandırdıktan sonra, sözü Levent Kızıl meselesine getirdik. "Federasyonda yöneticilik görevi yürüten Bursalı işadamı Levent Kızıl'ın üzerinden, Bursaspor'a karşı bir organize bir kampanya olduğunu düşünüyor musunuz? Hakemleri etkilediğine dair iddialar için ne düşünüyorsunuz?" diye sorduk.

Sağlam şunları söyledi: "Bunu gündeme getiren ve söyleyen kişilerin, çok iyi niyetli olmadıklarını rahatlıkla söyleyebilirim! Levent beyi Bursaspor'la birlikte göstermek, bu çocukların ürettiği emeğe ve başarıya saygısızlıktan başka bir şey değildir. Levent Kızıl'la tabi ki karşılaştığımız oluyor. Ancak işi de, akrabaları da burada. Bunlar normal. Aksini düşünüp gündeme getirmek saçma!"

Peki, şampiyonluk Bursaspor için her şey mi demektir?

Ertuğrul hoca burada da netti: "Bizim için 'herşey' demek değil. Şampiyon da olabiliriz, ikinci veya üçüncü de.. İlle şampiyon olacağız diye üzerimizde baskı yok. Çünkü sezona diğer rakiplerimiz gibi çok büyük yatırımlar yaparak ve şampiyonluk hedefiyle girmedik. Biz şampiyon olamazsak, kimse bizi 'Niye olamadınız?" demeyecek. Ancak yatırımı yapan diğer rakiplerimiz, asıl baskı altında olanlardır!

Ertuğrul Sağlam son olarak, rakiplerin kendilerine karşı daha çok motive olmalarıyla ilgili görüşünü tekrarladı:

 "Rakipler artık, 4 büyüklere nasıl oynuyorlarsa, bize karşı da öyle çıkıyorlar. Ama buna üzülmüyorum, seviniyorum. Çünkü büyüklerin grubuna girdiğimizi gösterir"

Hani derler ya, 'Anlayana saz, anlamayana davul zurna az!"

Aslında Rijkaard'a bir mesaj bu.

"Rakipler bize karşı çok iyi, Bursa'ya karşı daha yumuşak oynuyor" diyen Hollandalı'ya..

Birisi rakiplerin yüksek motivasyonundan yakınırken, diğeri bundan gurur duyuyor.

Tabi dedik ya, anlayana!..

Türkiye mi kaybeder  yoksa Bursa mı?

"Bursaspor şampiyon olamazsa, hem Bursa hem Türkiye kaybeder; ama aynı zamanda yine ikisi de kaybetmez! Çok ilginç bir denge bu. Anadolu'lu cesaretlendirmesi açısından bizim şampiyonluğumuz iyi olarak düşünülebilir ama yine de Türkiye için direkt 'Kaybeder' demek doğru değil. Kendi açımızdan bakacak olursak da, hatalarımızı değerlendirir ve yeni sezona daha hazır gireriz. Şampiyonluk Bursa için var olmak, şampiyon olamamak ise yine bizim için yok olmak anlamına gelmez. 

AHMET KONANÇ / TELEGOL

 

Etiketler :