Bursa ve Eskişehir'de çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için sandık başına gitti

Bursa ve Eskişehir'de çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için sandık başına gitti

Bursa ve Eskişehir'de, çifte vatandaş olup Bulgaristan seçimleri için oy verme hakkı bulunanlar, erken parlamento ve cumhurbaşkanlığı...

BURSA/ESKİŞEHİR (AA) - Bursa ve Eskişehir'de, çifte vatandaş olup Bulgaristan seçimleri için oy verme hakkı bulunanlar, erken parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti.

Bursa'da çifte vatandaş yaklaşık 30 bin kişi için bazı okullarda ve Bulgaristan Konsolosluğunda kurulan 30 sandıkta oy kullanıyor. Elektronik ortamda yapılan seçimlerde, seçmenler kimlik belgesiyle oy verebiliyor.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Veli Öztürk, AA muhabirine, seçimlerin yoğun geçtiğini söyledi.

Bulgaristan'da bu yıl 3'üncü kez seçim yapıldığını aktaran Öztürk, "Bugünkü seçimlerde milletvekili ile cumhurbaşkanlığı seçimleri bir arada oluyor. Oylama işlemleri normal seyrinde gidiyor. Yoğunluğun sebebi, ilginin biraz daha artmış olması." dedi.

Öztürk, nisan ayındaki seçimlerde Türkiye genelinde sandık sınırlaması olduğunu, bundan dolayı Bursa'da 8 sandık kurulduğunu dile getirdi.

Temmuzdaki seçimlerde 122 olan Türkiye'deki sandık sayısının bu kez 126'ya yükseldiğini bildiren Öztürk, "Bu seçimlerde bir Türk'ün, milletvekili ve cumhurbaşkanı adayı olması bu ilgiyi patlattı. Yani istediğimiz gibi oldu diyebilirim. Bütün sandıkların önünde yoğunluk var. Akşama kadar da oy kullanmada istediğimiz sayıya ulaşırız diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

- Eskişehir

Eskişehir'de ise Çankaya Mahallesi'nde yer alan Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şirintepe Mahallesi'ndeki Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulunda kayıtlı yaklaşık 3 bin seçmen için sandıklar kuruldu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Eskişehir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Habibe Aydın, oy verme işleminin sabahın erken saatlerde başladığını belirtti.

Türkiye'den seçimlere katılım sağlanmasının önemine işaret eden Aydın, şu bilgileri paylaştı:

"Eskişehir'de seçim koordinatörlüğümüz Bulgaristan seçimleri için 7'nci kez sandık kurarak oy verme işlemini gerçekleştiriyor. Bu seçimin bizler için bir özelliği daha var. Bulgaristan'da ilk kez bir Türk, cumhurbaşkanı adayı oldu. Mustafa Karadayı'yı Türkler olarak destekliyor ve yüksek bir oy potansiyeli yakalayacağımıza inanıyoruz. Eskişehir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak seçim sürecinin başından itibaren çifte vatandaşlarımıza tek tek ulaşarak oy kullanmalarının önemi ve haklarına sahip çıkmalarının zorunluluğu üzerine bilgilendirmeler yaptık, oy kullanma duyarlılığının artması için katkı sunduk. Çifte vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet ve bilince sahip olduklarını görmek bizleri çok mutlu etti. Bu durumun sandığa yansıyacağından hem umutlu hem de eminiz."

Aydın, 3 bine yakın seçmenin oy kullanmasını bekledikleri kentte seçimlere ilginin yoğun olduğunu anlattı.

Bundan memnuniyet duyduklarını kaydeden Aydın, "İnanılmaz anlamda duygulandık, gururlandık. Dernek olarak yaklaşık bir aylık süreçte seçim koordinatörlüğümüzle çalışmaları yapıyorduk. Alana indik, tek tek her seçmene ulaştık. Bu çabamızın şu anda sandığa yansımış olmasından dolayı da çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.