Bursa'da Beşiktaşlılara sevinmek yasak

Bursa'da Beşiktaşlılara sevinmek yasak

Bursaspor taraftarları, 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaşlı taraftarların sevinmelerini izin vermedi.

Şehrin ana arterlerinde kalabalıklar halinde gezen Bursasporlu taraftarlar, Beşiktaş formalı 2 kızı taciz ederken, bir kızı da darp etti. Korna çalan araçlara tepki gösteren yeşil-beyazlı taraftarlardan aşırı tepki gösteren iki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Turkcell Süper Lig'in yeni şampiyonu Beşiktaş'ın Bursa'daki taraftarları, takımlarının şampiyonluk sevincini yaşayamadı. Beşiktaş ile Bursaspor kulüpleri arasındaki husumet nedeniyle Bursa'da sokağa çıkamazken, takımlarının formasını giyerek sokağa çıkan 2 bayan da tacize uğradı. Maçların bitmesinin ardından Heykel'de toplanan Bursaspor taraftarları takımlarının lehine slogan atmaya başladı. Beşiktaşlıların sevinmesini yasaklayan taraftarlar, kara kartalı destekleyenlere ağır hakaretlerde bulundu.

Bu sırada Beşiktaş forması giyen iki kız, Atatürk Heykeli'nin önünden geçtikleri sırada kameralara dönerek, 'Burası bizimde hakkımız, sevinmek bizim de hakkımız' dedi. Bunun üzerine Bursasporlu taraftarların sözlü sataşmaların ve tacizlerine maruz kalan genç kızlar olay yerinden uzaklaştı. Polis, taraftarların dağılması için mücadele verirken, olay çıkartan ve korna çalan araçlara saldıran iki Bursaspor taraftarını da gözaltına aldı.

Öte yandan, Altıparmak Caddesi üzerinde de Beşiktaş forması giyerek dışarı çıkan genç bir kız yeşil-beyazlı taraftarlarca darp edildi. Polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılan genç kız, telefonla ailesine bilgi verirken gözyaşlarını tutamadı. Öğrenci olduğu öğrenilen genç kız arkadaşıyla birlikte taksiye bindirilerek evine gönderildi.

Polis, Bursasporlu taraftarların taşkınlık yapmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Geç saatlere kadar şehrin ana arterlerinde görev alan polis, Beşiktaşlıların sevinmesini sağlamaya çalıştı ancak, Beşiktaşlılar diğer illerde olduğu gibi Bursa'da da sokağa çıkıp sevinemediler.

Etiketler :