Bursaspor-Eyüpspor maçının ardından hocalar neler dedi?

Bursaspor-Eyüpspor maçının ardından hocalar neler dedi?

Bursaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke:- "Ne olursa olsun bu oyunu oynamamız gerekiyordu. Bugün bir şey gösteremedik. Burası Bursaspor, biz böyle oynayamayız"- Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan:- "Maçı kazanmasını bildik. Bütün takımı kutluyorum"

BURSA (AA) - TFF 1. Lig'in üçüncü haftasında Eyüpspor'a 2-0 mağlup olan Bursaspor'un Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Ne olursa olsun bu oyunu oynamamız gerekiyordu. Bugün bir şey gösteremedik. Burası Bursaspor, biz böyle oynayamayız." dedi.

Tekke, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maç öncesi en önemli oyuncularından bir tanesi olan Tim Matavz'ın kadroda yer almadığını, Taha'nın da son maçta sakatlandığını söyledi.

Takımda eksik mevkilerinin olduğunu ifade eden Tekke, "Önde baskı yedik, istemediğim oyun tarzına büründü oyun. Maçın değerlendirmesinde, tek olumlu bir hücumumuz vardı. Sorumluluk bana ait. Basit paslar ve hatalar yaptık. Rakip de cesaretlendi. İlk yarıda gol bulabilirdi rakibimiz. Ne olursa olsun bu oyunu oynamamız gerekiyordu. Bugün bir şey gösteremedik. Burası Bursaspor, biz böyle oynayamayız." dedi.

Sorumluluğun kendisine ait olduğunu dile getiren Tekke, böyle bir başlangıç için üzgün olduğunu belirterek, "Bundan sonra yapmamız gerekenleri oyuncularıma söyledim. Çalışacağız. Bursaspor camiası Süper Lig'de şampiyon olmuş bir takım. Bunu herkes bilmeli. Oyuncularım da bilmeli. Biz pes edemeyiz. Önemli oyuncularımız var. Genç oyuncularımız var. Eksik bulduğumuz mevkilere kulübümüze uygun ve yakışır şekilde oyuncular katabilmek. Katarsak iyi, katmazsak da böyle olmamalı." diye konuştu.

Tekke, transferle ilgili açıklamalarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Kenar oyuncusu, stoper ve sağ bek lazım. İsmail Çokçalış'ın nasıl geleceğini de bilmiyorum. Hedefe oynayacaksak bunlar lazım. Santrforsuz başladık. Alternatif santraforumuz da genç. Daha coşkulu ve genç oyuncuları uygun atmosferlerde kullanmamız lazım. En az 4 transfere ihtiyacımız var. Genç oyuncularla ilgili gerekli analizleri yapabilmem için biraz süre lazım. Genç oyuncular geçen sene iyi performans ortaya koydu. Bu sene de yapabilirler mi? Evet yapabilirler ama geçen sezondan çok daha kaliteli bir lig var ve hedefe yürümemiz lazım."

- Eyüpspor cephesi

Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan da Bursaspor'un üçüncü maçında üçüncü teknik adamıyla karşılaşmaya başladığını, oyun planlarını analiz ederken Fatih Hoca'nın diğer takımlarda nasıl taktik yaptığını da analiz ettiklerini vurguladı.

Bu doğrultuda karşılaşmanın istedikleri gibi başladığına dikkati çeken Turan, şöyle konuştu:

"Önde baskı ile başladık. Yarım saat rakibi çıkartmadık ve pozisyon bulduk. İkinci yarıda kontrollü oynamamız gerekiyordu. Takım biraz yoruldu ve taktiğimizi değiştirdik. Boş alanlar bulacağımızı da biliyorduk. Maçı kazanmasını bildik. Bütün takımı kutluyorum. Bursaspor çok büyük ve Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış bir camia. Antrenman için de tesislerini açtılar. Pandemiden dolayı gerçek taraftar kitlesi maça gelemedi belki ama zorlu bir deplasman olduğunu biliyoruz. Fatih Tekke ile çıkış yakalayacaklarını düşünüyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.