Bursaspor fena dağıttı 6-0

Bursaspor fena dağıttı 6-0

Bursaspor evindeki mücadelede şov yaptı

Bursaspor suyunu çıkardı: 6-0
Turkcell Süper Lig'de 10. hafta maçında Bursaspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçı yeşil beyazlılar 6-0 kazandı.
Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Ömer Erdoğan, 16. dakikada Ozan İpek, 43. dakikada Batalla, 66. dakikada Volkan Şen, 74. dakikada Turgay ve 81. dakikada Ali Tandoğan kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 56. dakikda Kanfory Sylla, 63. dakikada İbrahim Akın ve 90+1. dakikada yedek kulübesinde Okan Buruk kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Farklı galibiyet sonrasında Bursaspor 22 puana yükselirken; İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 15 puanda kaldı.

ARKA ARKAYA GOLLER

Bursaspor saha avantajı ile birlikte oyunu rakip alana yıkmakta zorlanmadı. 13. dakikada Mustafa Keçeli'nin sol kanattan ortasını altıpas üzerinde Ömer Erdoğan kafayla tamamladı ve top ağlara gitti. 16. dakikada İBB savunmasını boş yakalayan yeşil beyazlılarda Ozan İpek ceza alanı içinde plase ile topu ağlara gönderdi ve skor 2-0 oldu.

IBB'DEN MECBURİ DEĞİŞİKLİKLER

14. dakikada Zeki sakatlanarak sahayı sedye ile terk ederken; yerine Okan Buruk dahil oldu. Bu kez 23. dakikada Okan Buruk da sakatlandı ve İBB bir değişiklik daha yaptı. Ayak parmağından sakatlanan Okan'ın yerine Oğuz Sabankay girdi.

BATALLA'DAN ŞIK PLASE

İlk yarının bitimine artık kısa bir süre kalmıştı ki; Batalla'nın 43. dakikada attığı şık gol tribünleri ayağa kaldırdı. Batalla 18 yayının sağ bölgesinden sol ayak içiyle şık bir plase yaptı. Kaleci Oğuzhan'ın uzanamayacağı noktaya vurdu ve top filelerle buluştu. 3-0

İBB 10 KİŞİ

Sarı kartı olan Kanfory Sylla, 56. dakikada Mustafa Keçeli'ye arkadan yaptığı faul sonrasında hakem Koray Gençerler'den ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İBRAHİM AKIN HAKEMİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ!

Bursaspor karşısında varlık göstermeyen İBB'de İbrahim Akın, faul beklediği bir pozisyonda hakemin 'devam' kararı vermesi üzerine İbrahim Akın itirazlarını sürdürdü. Koray Gençerler'i eliyle iten İbrahim'e hakem sarı kartını çıkardı. İbrahim'in kararı protesto edip, hakemin yanına gitmemesi üzerine bir sarı kart daha çıktı ve İBB 9 kişi kaldı.

BURSASPOR GOLE BOĞDU

İBB 9 kişi kalınca Bursaspor rahat pozisyon bulmaya devam etti. 66. dakikada Volkan Şen ceza alanına sağdan girdi. Kaleci Oğuzhan'ı da geçti. Plase vuruşu boş kaleye gönderdi ve maç 4-0 oldu.

74. dakikada Turgay 9 kişi kalan rakibi karşısında çok rahat pozisyona girdi. Oğuzhan'ı geçti ve topu boş kaleye gönderdi: 5-0

81. dakikada ise perdeyi kapatan gol Ali'den geldi. Ali Tandoğan ceza alanı sağ iç bölgesinden yerden sert vurdu. Top bir kez daha ağlarla buluştu ve skor 6-0 oldu.

OKAN BURUK DA YEDEK KULÜBESİNDE KIRMIZI KART GÖRDÜ

91. dakikada yedek kulübesinden değnekleriyle çıkan Okan Buruk, hakeme itirazlarından sonra kırmızı kart gördü ve oyun alanını terk etmek zorunda kaldı. Oldukça ilginç olaylara sahne olan karşılaşmada 6 gol ve 3 kırmızı kart çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Bursaspor maçın ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Batalla'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Turgay, kaleci Oğuzhan ile karşı karşıya kaldığı anda çaprazdan şut atmak yerine topu penaltı noktasına doğru ortalayınca rakip takım defansı, tehlikeyi uzaklaştırdı.
Bursaspor, aradığı gole 12. dakikada ulaştı. Sol kanattan hareketlenen Mustafa, topu arka direğe doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden kaptan Ömer Erdoğan, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0
Ömer, Bursaspor'un Süper Lig'deki 40. yılında, bin 500'üncü golünü atarak kulüp tarihine geçti.
16. dakikada Batalla, Ergiç ile yaptığı duvar pasıyla ceza sahasının içine girdi. Arjantinli oyuncu, topu Ozan İpek'in önüne bıraktı. Ozan, yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0
19. dakikada Bursaspor atağında Turgay'ın pasıyla ceza sahasının hemen dışında buluşan Volkan, topa sert vurdu. Meşin yuvarlak, yandan az farkla auta çıktı.
25. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında, sağ kanattan hareketlenen İbrahim, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Serhat'ın röveşata vuruşunda kaleye giden topu, Yavuz son anda yumruklayarak kornere çeldi.
34. dakikada sağ kanattan hareketlenen Marcin, ceza sahasının dışından topa sert vurdu. Meşin yuvarlak, yandan az farkla auta çıktı.
42. dakikada Bursaspor atağında Ergiç'in pasıyla ceza sahası içinde buluşan Turgay, topa gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak, yandan az farkla auta çıktı.
43. dakikada Bursaspor, farkı 3'e çıkardı. Ivan Ergiç, orta alandan aldığı topla 3 rakip defans oyuncusunu çalımladıktan sonra topu Batalla'nın önüne aktardı. Arjantinli futbolcu, bir defans oyuncusunu çalımladıktan sonra topu güzel bir vuruşla filelere gönderdi: 3-0

Etiketler :