Bursaspor, yediği golle Avrupa'ya veda etti

Bursaspor, yediği golle Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Twente'yi 3-1 mağlup eden Bursaspor, rövanş maçında uzatmalarda yediği golle Avrupa'ya veda etti.

Bursaspor Avrupa defterini kapattı. UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Twente’yi 3-1 mağlup eden yeşil beyazlılar, normal süresi 3-1 Twente’nin üstünlüğüyle geçilen rövanş maçını uzatma dakikalarında yediği golle 4-1 kaybederek gruplara kalma şansını kaybetti.

Bursaspor karşılaşmaya Carson, Vederson, N'Diaye, Sestak, Batalla, Pinto, Ömer, Basser, Ozan, Musa ve İbrahim ilk 11’i ile başladı. Ev sahibi Twente ise sahaya Mihaylov, Wisgerhof, Schilder, Brama, Fer, Tadic, Janssen, Rosales, Douglas, Castaignos ve Bulykin ilk 11’i ile çıktı.

Skor avantajını korumak için maça kontrollü başlayan Bursaspor, ilk dakikalarda kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Oyunu yeşil beyazlıların sahasına yıkan Twente, 26. dakikada penaltı kazandı.

Ceza sahası içine yapılan ortada hakem Ömer Erdoğan’ın topa eliyle müdahale ettiğini işaret etti ve panltı noktasını gösterdi. Ev sahibi takımda penaltı vuruşu için topun başına geçen Fer, kaleci Carson’ı mağlup ederek topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra Twente kalesine daha fazla gitmeye başlayan Bursaspor, önemli pozisyonlar üretti. Temsilcimiz aradığı golü 45 artı 3. dakikada Pinto ile buldu. Sağ kanatta rakibinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Basser, boş pozisyondaki Pinto’yu topla buluşturdu. Şilili futbolcu düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı ve skora 1-1 eşitlik geldi.

İlk yarıda başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine Twente hızlı başladı. Bursaspor kalesine ilk dakikalarda etkili gelen ev sahibi takım, 61. dakikada Schilder’in kaydettiği golle 2-1 öne geçti. Bu golden sadece 1 dakikada sonra Twente’de sahne alan Gıtierrez, kaleci Carson’ı mağlup ederek skoru 3-1 yaptı.

Bursaspor’da Basser, 89. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam da hakeme itiraz ettiği için tribüne gönderildi. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmazken, normal sürenin 3-1 Twente üstünlüğüyle bitmesiyle uzatma dakikalarına geçildi.

Sahada 10 kişi ile mücadele eden Bursaspor, oyunu kendi yarı sahasında kabul etmek zorunda kaldı. Ev sahibi takım, aradığı golü 116. dakikada buldu. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Fer, topu Bursaspor ağlarına gönderdi ve Twente skoru 4-1 yaptı.

Uzatma dakikalarının ikinci 15 dakikasında da başka gol olmazken, Twente sahadan 4-1’lik skorla galip ayrılarak gruplara kalan taraf oldu.

BURSASPOR'U GURBETÇİLER YALNIZ BIRAKMADI

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşan Bursaspor'u gurbetçiler yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Almanya'dan gelen taraftarlar, maçtan önce Enschede kentindeki stadın önünde toplanarak takımlarına destek verdi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyenlerin de yer aldığı taraftarlar stat önünde, ''Timsah yürüyüşü'' yaparak, Bursasporlu futbolcuları taşıyan otobüsü teazhüratlarla karşıladı.

Meşaleler yakarak futbolcu ve teknik heyeti alkışlayan taratarlar, ''Bu maçı alacağız, başka yolu yok'' ve ''Teksas Avrupa'' diye tezahüratta yaptı.

Gurbetçilerin yoğun ilgisi Bursaspor'a ayrılan bin 500 biletin maçtan önce tükenmesine yol açarken, bazı taraftarların karaborsadan bilet aldıkları belirtildi. Gişelerde 17,50 avroya satılan biletlerin karaborsada 60 euroya kadar yükseldiği kaydedildi.

Maçı Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de izlerken, yeşil-beyazlıların yeni transferi Fernando Belluschi de tribünde yer alarak, takımına destek verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.