Bursaspor:0 - Ankaragücü:0

Bursaspor:0 - Ankaragücü:0

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Bursaspor-Ankargücü maçı golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor-Ankaragücü maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

 

Stat: Bursa Atatürk

Hakemler: Süleyman Abay, Serkan Akarca, Mehmet Cem Hanoğlu

Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer Erdoğan, Serdar Aziz, Mustafa Keçeli, Bekir Ozan Has, İnsua, Batalla, Ozan İpek, Volkan Şen, Miller

Ankaragücü: Özden, Sapara, Bednar, Adem, Mehmet, Kağan, Rajnoch, Özgür, Zewlakow, Klukowski, Gabric

Kartlar: Dk.10 Ömer Erdoğan, Dk. 41 Mustafa Keçeli (Bursaspor), Dk.10 Bednar, Dk.40 Gabric, Dk.72 Özgür, Dk.78 Vittek, Dk.90 Turgut (Ankaragücü)

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Bursaspor-Ankargücü maçının ilk yarısı golsüz sona erdi.

09.dakikada Bekir Ozan'ın kullandığı serbest atışta, cezalanına gelen topu Ömer Erdoğan kafayla indirdi. Miller'in kafa vuruşunda top kaleci Özden'de kaldı.

15.dakikada Volkan Şen'in ceza sahası ön çizgisinden sert şutunda, kaleye giden topu kaleci Özden kornere çeldi.

31. dakikada Bursaspor'un ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, Ali'nin dokunduğu topa Ozan İpek sert vurdu. Kaleye giden topu kaleci Özden, güçlükle kornere tokatladı.

42. dakikada Serdaz Aziz'i çalımlayarak cezaalanına giren Bednar'ın plase vuruşunda, köşeye giden topu Ivankov son anda kornere tokatladı.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında gol olmayınca ilk yarı 0-0 bitti.

65. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Altidore'nin pasıyla cezaalanında topla buluşan Miller'in, çarprazdan sert vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

68. dakikada Ali'nin kullandığı serbest vuruşta, cezaalanına gelen topa Ozan İpek kafayı vurdu. Top kaleci Özden'de kaldı.

68. dikakada cezaalanı ön çizgisinde topla buluşan Vittek'in düzelterek kaleye gönderdiği sert şut Ivankov'da kaldı.

76. dakikada Miller'in pasıyla topla buluşan Altidore, şık bir vücut çalımıyla rakibinden kurtardığı topa sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol çıkmayınca mücadele 0-0 sona erdi.

(CİHAN)

BURSASPOR-ANKARAGÜCÜ MAÇINDAN NOTLAR

Bursaspor'un Ankaragücü ile oynadığı maçta, gerek saha içinde gerekse tribünlerde dostluk görüntüleri ön plana çıktı.

Bursasporlu taraftarlar, iki takım oyuncularını da sahaya ısınmak için çıktıklarında alkışlarla karşıladı. Yeşil-beyzalı taraftarlar daha sonra iki takım futbolcularını birlikte tribüne çağırdı. Bursaspor tribünleri, ''Sonuna kadar sonuna kadar Bursa-Ankara sonuna kadar'' tezahüratını yapıp iki takım futbolcularını alkışladı.

Açık kale arkasındaki misafir tribünde yer alan yaklaşık 250 Ankaragücü taraftarı da iki takım futbolcularını tribünlere çağırıp aynı tezahüratı yaptı.

İki takım taraftarları daha sonra kendi futbolcularını tek tek tribünlere çağırıp ''yumruk şov'' yaptırdı.

Bu arada taraftarlar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni unutmayarak tribünlerde ''Çanakkale Türküsü''nü söyledi.

Bursasporlu taraftarlar maçın başlamasına az bir zaman kala, ''İyi gününde kötü gününde hep beraberiz, çünkü biz Ankaragüçlüyüz'' tezahüratını hep bir ağızdan söyledi. Ankaragücü tribünleri de bu jeste, ''Şampiyon Bursa'' tezahüratıyla karşılık verdi.

Bursaspor tribünlerinde çok sayıda Ankaragücü, konuk takım tribününde de çok sayıda Bursaspor taraftarının yer aldığı dikkatlerden kaçmadı.

-SERCAN YİNE YEDEK-

Lokomotif Moskova'ya transferi son anda gerçekleşmeyen Sercan Yıldırım, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından bu maçta da yedek soyunduruldu.

Sağlam, kadroda rotasyona gitme geleneğini bu maçta da sürdürdü. Geçen hafta ilk 11'de yer verdiği Altidore, Ergiç, İbrahim ve Svensson yedekler arasında yer aldı. Geçen haftanın yedekleri Ömer Erdoğan, Bekir Ozan, Insua ve Volkan Şen ise as kadroda yer aldı.

-SAĞLAM'A PLAKET-

Bursaspor'un başında 100. maçına çıkan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a plaket verildi.

Maç öncesi saha kenarında gerçekleşen törende Sağlam plaketini Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinden aldı. Plaket verilirken stat skorbordundan Ertuğrul Sağlam'ın görüntüleri verildi.

Yeşil-beyazlı taraftarlar da ''Ertuğrul Sağlam ile sonsuza kadar'' tezahüratı yaptı. Sağlam da taraftarların ilgisine alkışla karşılık verdi. Bu sırada tribünlerde, ''Ertuğrul Sağlam'ın fotoğrafının da yer aldığı ''Yeni yüzlere değil nice 100'lere'' yazılı dev pankart açıldı.

Bursasporlu futbolcular da sahaya, üzerinde Ertuğrul Sağlam'ın fotoğrafının bulunduğu ''Daha nice 100 maçlara'' yazılı pankartla çıktı.

Maç öncesi Japonya'da meydana gelen deprem nedeniyle ölenler ve Denizli Belediyespor'un geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren futbolcusu Erhan Kayar anısına saygı duruşu yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :