Bursaspor'un cezası kaldırıldı

Bursaspor'un cezası kaldırıldı

UEFA tarafından Bursaspor'a verilen 1 yıl Avrupa kupalarına men cezası CAS tarafından kaldırıldı.

Bursaspor 'un, Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın parasını geç ödediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesiyle ilgili cezası Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nce (CAS) kaldırıldı. 250 bin Euro para cezası ödeyecek olan Bursaspor, bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Bursaspor'un dün yaptığı 4,5 saatlik savunmanın ardından İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi kararını bugün açıkladı. Mahkeme, UEFA Tahkim Kurulu'nun 30 Mayıs'ta verdiği Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın parasını geç ödediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasının kaldırılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, Bursaspor'un 250 bin Euro para cezası ödemesine hükmetti.

CAS'ın kararını değerlendiren Bursaspor Kulübü Yönetim kurulu Üyesi İrfan Koç, "Biz de bu yönde bir gelişme beklediğimizi daha önce de belirtmiştik. Bursaspor'un haklılığını bu kararla herkes görmüş oldu. Adalet yerini buldu diye düşünüyoruz. Karar camiamıza hayırlı olsun. Hak ettiğimiz yer olan Avrupa kupalarında yer alacağımız için çok mutluyuz" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.