Bush Skandalı Demirel'e Anlatmış

Bush Skandalı Demirel'e Anlatmış

9. Cumhurbaşkanı Demirel’in şok açıklamaları ile gün ışığına çıkarıyor. Bush, yalnız Baykal’a değil, Arınç ve MHP Lideri Bahçeli’yi de radarına almış. İşte o şok açıklamalar.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, “Baykal’a tuzak kurulacağını baba Bush bana söylemişti” sözlerini duyunca, bu sözlerin şahidi olan eski Milletvekili İsmail Amasyalı’yı aradım. Amasyalı bu olayı ayrıntıları ile anlattı;

İşte Amasyalı ile yapılan o görüşme;

“Sayın Amasyalı 9. Cumhurbaşkanı Demirel Deniz Baykal’a kurulan tuzak konusunda size, ‘Bu ABD işi’ demiş. Doğru mu?”
- Çok direk söze girince bir anda… Şöyle toparlayayım konuyu. Havalimanında Sayın Cumhurbaşkanımızla sohbet anında bir ifadesi oldu bana…
“Ne dedi tam olarak efendim?”
- 2004 yılında Eisenhower Vakfı Demirel’i plaket vermek için ABD’ye davet etmiş. Orada yapılan bir görüşme bu..
“Sayın Demirel’e kim, ne demiş tam olarak?”
“Sayın Demirel plaket töreninde Baba Bush’la selamlaşmışlar. Bush Sayın Demirel’in oturduğu masaya gelerek görüşme yapmak istemiş. Demirel, Bush’a pentagon’un vurulmasından dolayı geçmiş olsun deyince, baba Bush, “BU olaylar ABD için önemli değildir.

ABD büyük devlettir, bunları atlatır, bu olaylara açıktır. ABD için büyük olay 1 Mart tezkeresidir. Çünkü ABD Dünya’ya rezil oldu. Bütün lojistik yığınaklarımızı buna göre yapmış, gemilerimizi akdenize indirmiştik. Havaalanları, askerin geçiş yolları tüm bunları AKP hükümetiyle görüşerek halletmiştik. 6. filoyu Akdenizden geçiş yaptırmak için beklerken 2. tezkereyi red ettiniz. Yeri geldiği zaman bunun hesabı sorulur.” demiş.

Demirel’in cevabı ne olmuş?”
- Tam oraya gelecektim. Demirel’de bunun üzerine, “Üzüldüm ama Türkiye demokrasi ile yönetiliyor” cevabını vermiş.
“Bush , ‘yeri geldiği zaman hesap sorulur’ derken, isim zikretmiş mi?
- Bush, “ABD kovboydur. CHP’den Meclis Başkanı Arınç’tan ve MHP’den hesap soracağız. Bu olay asla unutulmaz.” Aynen bu kelimeler kullanılmış.
Demirel, Baykal olayının ABD’nin işi olduğuna mı inanıyor.
- Evet, Demirel’e bu sözü söyleyen ABD’nin Cumhurbaşkanlığını yapmış bir isim.
TURKTIME ÖZEL/TALAT ATİLLA

Etiketler :