Bush'dan otomotiv devlerine Müjde

Bush'dan otomotiv devlerine Müjde

ABD Başkanı Bush, otomotiv şirketlerinin iflasının ekonomi için felaket olabileceğini belirterek, yakın bir tarihe kadar destek verileceğini söyledi

ABD'de otomotiv sektörünün kalbi sayılan Detroit'deki otomotiv üreticileri, çökmenin eşiğindeki General Motors (GM) ve Chrysler'in kısa vadeli istikrara kavuşması için Beyaz Saray'dan mali yardım bekliyor. ABD Başkanı George W. Bush, Irak ve Afganistan'a seyahati sırasında başkanlık uçağı "Air Force One"da yaptığı açıklamada, şirketlerle çalışma süreci içinde olduklarını belirterek, "Otomotiv şirketlerinin aniden iflası ekonomi için felaket olabilir" dedi. Şirketlere verilecek destekle ilgili kesin tarih vermeyen Bush, "Bu, otomotiv sektörünün ekonomik kırılganlığı nedeniyle uzun bir süreç olmayacak" diye konuştu.
Bush yönetimi, hükümet yardımı olmaksızın birkaç hafta içinde nakdinin bitebileceğini açıklayan GM ve Chrysler'a acil yardım sağlama yollarını düşünüyor. Otomotiv endüstrisi yetkilileri, yönetimle kredi miktarı ve uygulanacak koşullar konusunda görüştüklerini söylerken, Beyaz Saray yetkilileri, şirketlere bugün bir kredi desteği açıklaması yapılacağını sanmadıklarını belirttiler.