Bütün malvarlığımı alın ama beni tutuklamayın

Bütün malvarlığımı alın ama beni tutuklamayın

Metris’e konulan Fenerbahçe Başkanı Yıldırım kendisini tutuklayan hakime “Tüm malvarlığımı teminat olarak veriyorum. Tutuklu yargılamak zorunda değilsiniz. Her gün karakola gelip imza atabilirim” dedi.

ŞİKE soruşturmasında “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” ile “şike yapmak” iddiasıyla tutuklanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, mahkemede son sözünün “Bütün malvarlığımı teminat olarak veririm. Her gün karakola gelip imza atabilirim. Sadece tutuksuz yargılanmak istiyorum”dediği öğrenildi. Yıldırım’ın, şike soruşturmasında tutuklanan diğer 25 şüpheliyle birlikte Metris Cezaevi’nde aynı koğuşta kaldığı öğrenildi.

Aziz Yıldırım’ın önceki gün çıkarıldığı Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Hadi Çağdır’ın son sözünü sorması üzerine şunları kaydettiği bildirildi: “Benim dosyamı kapatın demiyorum. Ben hiçbir yere kaçacak değilim. Bütün malvarlığımı teminat olarak veriyorum. Beni beraat ettirin, dosyayı kapatın, üstünü örtün de demiyorum. Beni ve bu insanları tutuklu yargılamak zorunda değilsiniz. Her gün karakola gelip imza atabilirim. Size hastalıklarımla ilgili üç raporumu veriyorum. Sadece tutuksuz yargılanmak istiyorum.”

Şike tutukluları aynı koğuşta

Yıldırım’ın avukatı Faik Işık, STAR’a Beşiktaş Adliyesinde tutuklama kararının verildiği uzun geceyi anlattı. Işık, Yıldırım’ın son derece üzgün olduğunu, özellikle tutuklu yargılamaya karşı çıktığını belirtti. Işık, “Böyle bir olay birçok işadamını çökertir. Çok zor bir durum, kolay değil” diye konuştu.

Faik Işık, “Aziz beyin sizden özel bir isteği oldu mu” sorusuna “Aziz beyin bir sürü avukatı olduğu için ben müsaade istedim. Ama kendisi ısrarla benim kendisiyle olmasını istedi. Benden özel isteği buydu” dedi.

Yıldırım’ın cezaevindeki durmuna ilişkin de bilgi veren Işık, “Aziz Yıldırım da diğerleri gibi aynı koğuşta kalıyor” dedi. Yıldırım’ın kaldığı koğuşta Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, futbolcu Ümit Karan, Sivas spor kalecisi Korcan Çelikay, Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi, menajer Yusuf Turanlı, menajer Abdullah Başak, Aziz Yıldırım’ın arkadaşı Bülent İbrahim İşcen, Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski masörü Mehmet Yenice, FB avukatı Sami Dinç ve menajer Ali Kıratlı’nın da aralarında olduğu 26 kişi kalıyor. 

Diğer takımlara da bakılması lazım 

METRİS Cezaevi’ne konulan Aziz Yıldırım’ın, tutuklandığı mahkemede verdiği ifade de diğer kulüplerin başkan ve yöneticilerini suçlaması dikkat çekti. Nöbetçi hakim Hadi Çağdır’a ifade veren Aziz Yıldırım kendisini Mevlana ile savundu. Yıldırım, “Mevlana’nın bir sözünü de burada tekrar etmek istiyorum, ‘Hamdım, Piştim, Yandım’ demiştir, ben de kendimi bu şekilde görüyorum, yaşım itibariyle ve bu güne kadar gerçekleştirdiğim spor camiasına katkılarım da dikkate alınarak eğer yargılanacaksam tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı talep ederim” dedi. Fenerbahçe ile ilgili soruşturma yapılmasını kabul edemeyeceğini söyleyen Yıldırım “Şüphe edilecekse başka takımlar adına da bir takım şüphe sebepleri bulunmakla birlikte sadece takımımız hakkında böyle bir suçlamaya muhatap olmak doğru olmamıştır” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.