Bütün Yurtta Kar, Zirvede “Meteorlar” Var

Bütün Yurtta Kar, Zirvede “Meteorlar” Var

Bak Asya 1. Liginde heycan her hafta rtıyor.

Türkiye’nin geneline kar ve fırtına, 1. ligin zirvesine Tavşanlı dayandı. Herkes “Şapkadan Tavşan, Bank Asya’dan Tavşanlı Çıkar mı? sorusunun cevabını arıyor. Bu lige nerden geldiği tartışma konusu olan Meteorlar, Süper Lig yolunda istikrarı ile göz kamaştırıyor. Yenilmezlik serisini 12 maça çıkaran Kütahya temsilcisi bu hafta zirveyi Orduspor ile paylaşmaya devam etti. Mor Menekşeler İzmir’de Altay’dan rövanşı alınca averajla liderliğini sürdürdü. Denizlispor’da kan değişikliği henüz sonuçlara yansımazken, Gaziantep B.Ş. Bld Spor adeta tepe taklak oldu. İkisi Kardeniz ekiplerinde olmak üzere üst üste 3 mağlubiyet alan güneydoğu ekibi kan kaybetmeyi sürdürüyor. Erciyesspor  “Penbe” günlerin sinyalini verdi. Son haftaların flaş takımı Mersin İdman Yurdu’nu hem de deplasmanda geçen Panterler yükselişini sürdürmenin peşinde. Boluspor sessiz ve derinden ilerleyişini sürdürüyor. 2 haftalık mağlubiyetin ardından iki renkdaş takımdan 6 puan alan Yarenler, zirvenin eteklerine kadar ilerledi. Akigolar, Güngören’i evinde avlarken, kümede kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Rizespor, 4 haftada topladığı 10 puanla zirveye yeniden ortak olmanın sevincini yaşıyor.  Gaziantep engelini yeni transferi Adu ile geçen Atmacalar, tekrar liderliğe göz dikti.24. Haftada takımlarının başında ilk defa sahaya çıkan  4 teknik adamdan Ergün Penbe ve Hamza Hamzaoğlu haftayı galibiyetle kapatırken, Serhat Güller ve Eyüp Arın’ın yüzü gülmedi. Diyarbakırspor’un haftayı bay  geçirdiği 24. haftada ağlar 14 kez havalandı. Bu gollerin  5’i ilk yarıda kalan 9’u  İkinci yarıda kaydedildi. Gollerin 10’u  ayakla, 1’i kafayla  rakip ağlara gönderilirken  24. haftada  2 futbolcu topu kendi ağlarına gönderme üzüntüsünü yaşadı.  Mersin İdman Yurdu’dan Hüseyin Yoğurtçu ile Denizlispor’dan Yasin Çakmak’ın ters vuruşları ile gelen goller takımlarını rakipleri karşısında aynı skorlarla mağlup etti. Kazanılan 1 penaltı atışı golle sonuçlandı. Hakemlerin 47 sarı, 2 kırmızı kart gösterdiği haftanın öne çıkan diğer ayrıntılarına gelince:

 

 

TKİ Tavşanlı Linyitspor- Giresunspor

 

3’te 3 yapan Meteorlar Bank Asya 1. Liginde lider Orduspor’un ardından averajla koltuğu paylaşan diğer takım oldu.Tek farklı üstünlük kurduğu rakiplerini birer ikişer geçen Kütahya Temsilcisi 11 haftalık namağlup ünvanını bu maçta da sürdürmeyi başardı ve ilk yarının sonlarına doğru fileleri havalandırdığı tek golle skoru belirledi ve Mor Menekşeler ile birlikte zirveye kurulmanın keyfini yaşadı. Rakibine ilk yarıdaki skorla rövanşta da teslim olan yeşil beyazlılar, çıkışını sürdüremediği 24. hafta sonunda yeniden ateş hattına düştü. Tarihinde ilk defa 1. Ligde mücadele eden bir ilçe takımı olmasına rağmen birçok köklü kulübü geride bırakan Tavşanlı Linyitspor, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde Süper Ligin iddialı ekiplerinden biri olmayı sürdürüyor.

 

Çaykur Rizespor-Gaziantep B.Ş. Bld. Spor

 

Asya 1.Lig'de zirve yolunda mücadele veren iki ekibin mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Rizespor oldu.  Atmacalar, sahasında ağırladığı Gaziantep Belediye’yi yeni transferi Adu’nun golüyle geçerek 3 puana ulaştı. 4 Haftadır kalesinde gol görmeyen Kayıhan’ın talebeleri 3 galibiyet, 1 beraberlikle zirvede yoluna kayıpsız devam ederken,  3 haftadır gol dahi atamadan  sahadan boynu bükük  ayrılan mavi beyazlılar sırlamadaki yerini korudu korumasına ama  ilk yarıdaki performansını mumla aratır oldu. Gaziantep temsilcisi sezonun 2. yarısına ilk yarının aksine iyi başlasa da devamını getirmeyi başaramadı. Bu sezon ilk defa üç müsabaka üst üste sahadan boynu bükük  ayrılan güneydoğu temsilcisinin Karadeniz seferi kötü bitti.

 

Mersin İdman Yurdu- Kayseri Erciyesspor

 

Ergün Penbe yönetimindeki ilk maçında Kayseri Erciyesspor, Bank Asya 1. Lig’in 24. haftasında karşılaştığı Mersin İdman Yurdu’nu deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı ancak zorlu deplasmandan çıkırılan 3 puan  Panterler’in sıralamadaki yeri değiştirmeye yetmedi.  Son haftaların en formda ekibi kırmızı-lacivertlileri kendi evinde egale eden  mavi siyahlılar, 6 hafta sonra Mersin ekibini mağlubiyetle tanıştırdı.  Geçen sezon Mersin İdman Yurdu’nun başında sezonu tamamlayan ve  Levent Devrim’in ardından koltuğa oturan teknik adam için bu müsabanın ayrı bir önemi vardı. Ergün Penbe yönetiminde çıktığı ilk müsabakadan  galip ayrılan  Kayseri Erciyesspor, bu sonuçla puanını 33’e yükselterek dokuzuncu sıradaki yerini korudu. Dört haftalık galibiyet serisi; evinde aldığı bu şok mağlubiyetle son bulan Mersin İdman Yurdu,  haftayı 37 puanla kapatırken  tribünleri hınca hınç dolduran taraftarını üzdü.

 

 

Boluspor-Karşıyaka

Yarenlerin bu haftaki rakibi, ligin bir diğer yeşil kırmızılı ekibi Karşıyaka oldu. Üst üste renkdaş iki takımı kalesinde gol görmeden geçmeyi başaran kırmızılı beyazlı ekip, kendi saha ve seyircisi önünde 3 puana tek golle ulaştı. Ligde ikide iki yapan Boluspor 38 puanla üçüncü sıraya yükselirken,  Reha Kapsal yönetiminde play-off’un kapılarını zorlayan Karşıyaka aldığı bu yenilgiyle haftayı 29 puanla kapatınca,  6. sıradaki Mersin İdman Yurdu ile  puan farkı 8’e çıktı. Son 2 sezonda 4'ü lig biri de Ekstra Play-Off'ta olmak üzere Boluspor ile rakip olduğu 5 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Kaf-Kaf, 5 kez mağlup etmeyi başardığı  Boluspor’a  bu sefer tek golle teslim olmanın üzüntüsünü yaşadı. Boluspor gelecek hafta bir başka Ege temsilcisi Denizlispor'a konuk olmaya hazırlanırken; İzmr ekibi Karşıyaka ise haftayı bay geçecek.

 

 

Kartalspor­- Denizlispor

İkinci yarıda yakaladığı ivmeyle ligin dibinden hızla demir alan  Kartaspor’un son kurbanı Horozlar oldu. Kendi saha ve seyircisi önünde  ağırladığı ve yeni teknik direktörü Serhat Gürler ile görücüye çıkan Denzilispor’u geriye düştüğü karşılaşma evine eli boş göndermeyi başaran Kartalspor, düşme hattındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı. Zirve yarışında ağır bir darbe alan Horozlar öne geçtiği karşılaşmada bu üstünlüğünü, müsabakanın sonuna kadar korumayı başaramadı ve haftayı 36 puanla kapatarak   7. sıraya kadar geriledi. Horozlar’ın ikinci devrede sadece 2 galibiyeti bulunuyor.  İkinci yarının start almasıyla gol orucuna son veren ve  ilk devre sadece 1 galibiyeti bulunan İstanbul temsilcisi,  ikinci yarıdaki 3’ncü, toplamda dördüncü galibiyetine imza atarak   23 puanla 13. sırada kadar yükselmeyi başardı.  

 

 

 

 

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor- Güngören Belediyespor

Ligin iki yeni ilçe takımı kümede kalma yolunda hayati bir müsabakaya için Manisa’da kozlarını paylaştı.  Akhisar Belediye, sahasında ağırladığı Güngören Belediyespor’a maçın henüz başında bulduğu golle üstünlük kurdu ve bu skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar korumayı başardı. Kendisi gibi şiddetle puana ihtiyacı olan rakibini evine eli boş  gönderen yeşil siyahlılar  Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki ilk müsabakasından galibiyet çıkardı. Akigolar, dört hafta sonra galip gelirken puanını da 23’e çıkararak 2 basamak yükseldi ve 14. sıraya yerleşti. Güngören temsilcisi ise kümede kalma yolunda en büyük rakiplerinden biri olan Akhisarspor karşısında da sahadan boynu bükük ayrılarak önemli bir avantajı kaybetti. 3 hafta sonra kalesinde golü gören  İstanbul ekibi  güçlü rakiplerine karşı daha dirençli futbol sergilerken, ateş hattında yer alan takımlara puan kaybetme geleneğini bu maçta da sürdürmeye devam etti.

 

Adanaspor-Samsunspor

Hem zirveyi hem de düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmada gülen taraf olmadı ve Adanaspor sahasında ağırladığı Samsunspor’la hem skoru hem puanları paylaştı. Son  10 dakikasında yükselen tempoyla gelen karşılıklı goller, her iki takımı da mennun etmezken, rakiplerinin  Müsabakadan 1’er puanla ayrılan takımlar sırlamada 2’şer basamak geriledi. Bu sonuç Samsunspor’u  zirveden uzaklaşırken, Adanaspor ise düşme hattına iyiden iyiye yakınlaştırdı. Öne geçtiği müsabakada, bu üstünlüğü sadece 3 dakika süren Samsunspor, lider olma fırsatını elinin tersiyle bir kez daha itmiş oldu. Kötü gidişin ardından Osman Özdemir ile yollarını ayıran turuncu beyazlılarda, Eyüp Arın’da kötü gidişe şimdilik dur diyemedi.

 

 

Orduspor-Altay

Haftanın kapanış maçında Orduspor liderliğini sürdürmek, Altay ise alt sıralardan kurtularak orta sıralara doğru yükselmek  için mücadele etti. Mor Beyazlılar karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu gollerle siyah beyazlıları yeniden ateş hattına atarken, liderlik koltuğuna yeniden kuruldu.  İstikrarsız görüntüsünü sonuçlara da yansıtan  İzmir ekibini önümüzdeki haftalar zorlu bir yarış bekliyor. Süper Ligin iddialı ekiplerinde Orduspor ise 2’de 2 yaparken ege temsilcilerine bu süreçte kalesinde golü görmeden yarım düzine atmayı başardı. Oynadığı son 6 karşılaşmada Altay karşısında galibiyet alamayan Mor Menekşeler bu şansızlığını da bu galibiyetle kırmış oldu. Son  galibiyetini 27 Ağustos 2007’de deplasmanda 2-1’lik skorla alan Karadeniz Temsilcisi  ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı ve büyük önem taşıyan haftayı kayıpsız atlattı. 

Etiketler :