Buyrun burdan bakın!

Buyrun burdan bakın!

Galatasaray, UEFA'nın 2012 mali kriterleri kapsamında transferde 17.7 milyon euro harcarken, 15.2 euroyu kasasına koydu.

Galatasaray, UEFA'nın 2012 mali kriterleri kapsamında transferde 17.7 milyon euro harcarken, 15.2 euroyu kasasına koydu. Fenerbahçe, 22 milyon euro bonservis ödedi, hiç oyuncu satamadı. Beşiktaş Kulübü’nün ise gelir-gider farkı 6.9 milyon euro oldu

Galatasaray kadrosunda yaptığı revizyonla bir taraftan değişimi, diğer taraftan da mali açıdan rahatlığı sağladı. Başkan Adnan Polat'ın sürekli olarak altını çizdiği UEFA'nın 2012 mali kriterlerine göre hareket eden sarı-kırmızılılarda gelen oyuncular ile gidenler arasında sadece 2.5 milyon euro fark bulunduğu ortaya çıktı.
Cim-Bom, 1 Eylül'de biten transferde 4'ü yabancı 8 oyuncuyu kadrosuna katarken toplamda 17.7 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul etti. Sarı-kırmızılılar buna karşılık Keita ve Mehmet Topal başta olmak üzere sattığı oyunculardan 15.2 milyon euro kazandı, mali açıdan dengeyi sağladı.
Galatasaray transferde gelir - gider dengesi olarak ezeli rakiplerine de fark attı. Fenerbahçe, bonservis olarak 22 milyon euro öderken, Yobo için de Everton'a 800 bin euro kiralama bedeli vermeyi kabul etti. Sarı-lacivertli kulüp, bu harcamaya karşılık, 5 oyuncusunu da bedelsiz olarak gönderdiği için hiç para kazanamadı.

Beşiktaş’tan doğru adımlar
Transferin hızlı kulübü Beşiktaş ise mali açıdan doğru adımlar attı. Guti ve Hilbert'i bedelsiz transfer eden siyah-beyazlı kulüp, Quaresma için 7.3 milyon euro ödedi. Aldığı oyuncular için 9 milyon euro harcayan ve Batuhan'ı 2.1 milyon euroya satan Kartal'ın gelir - gider farkı yaklaşık 6.9 milyon euro olarak gerçekleşti

Etiketler :