Büyük Türklere sözlük çıkıyor!

Büyük Türklere sözlük çıkıyor!

İsmet Özel’in, Türkçe kelimelerin yerli yerine oturtulması için hazırladığı ‘Büyük Türkçe Sözlük’ çıkıyor.

Postmodern zamanların getirdiği, insanlığın önündeki en büyük problemlerden olan, kavramların ve değerlerin anlamını yitirmesi meselesi herkesin malumu. Bu yüzdendir ki, insanlarla konuştuğumuz zaman bazen farklı şeylerden bahsederken aynı şeyi anlattığımızı zannederiz, bazen de aynı kelimeleri kullandığımız halde bir türlü anlaşamadığımızı fark ederiz. Hele hele konu siyasete girince ayıkla pirincin taşını.

Madem ne dediğimi anlamıyorlar, o halde sözlük hazırlayayım

Bu noktada Türkiye’nin önde gelen şairlerinden ve düşünce adamlarından olan İsmet Özel uzun zamandır kendisiyle aynı dili konuştuğu, aynı kelimeleri kullandığı insanlarla, verdiği konferanslarda ya da TV kanallarında katıldığı programlarda, anlaşamadığından yakınmaktaydı. En nihayetinde kendisi, bu probleme çözüm olması için, bir müddettir üzerinde çalıştığı Büyük Türkçe Sözlüğü’nü Şule Yayınları’ndan çıkarmak üzere.

Kendisiyle yapılan röportajda insanların zihinlerinin çok bulanık olduğunu, büyük kısmının uyuşturulduğunu belirten İsmet Özel, “Türkiye’de eğer işler yoluna girecekse bunun ancak insanlar arasındaki en önemli iletişim aracı dilin sözcüklerinin doğru ve mutabık bir şekilde kullanılmasıyla mümkün olacağını ve bu mutabakatın sağlanması için de bir sözlük çıkarmaya karar verdiğini” söyledi. İsmet Özel ayrıca, bu sözlükle, daha önce yayınladığı kitapların aksine herhangi bir İslamcı amaç gütmediğini de sözlerine ekledi.

Sözlük kapış kapış gidecek

İsmet Özel’in yeni sözlüğü, daha ilk çıktığı hafta birkaç baskı satar diye bekleniyor. Umarız bu sözlük artık, başta İsmet Özel’in anlaşılması olmak üzere, Türk insanlarının aralarında sağlıklı bir iletişim kurmalarına yardımcı olur.

dunyabizim.com

Etiketler :