Büyük Zafer'in 90. yıl dönümü kutlu olsun!

Büyük Zafer'in 90. yıl dönümü kutlu olsun!

Ne Mutlu Türk'üm diyene!

Büyük Zafer'in 90. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü için, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde çeşitli törenler düzenlendi.

Anıtkabir'de, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bir tören yapılacak. Atatürk Kültür Merkezi tören alanında geçit resmi düzenlenecek. Töreni Çiçek, Erdoğan ve devlet erkanı izleyecek. Ayrıca Vatan Caddesi'nde geçit töreni gerçekleştirilecek.

30 Ağustos’ta teröre karşı birlik mesajı

LİDERLERİN 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarında terör ve teröre karşı birlik vurgusu öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Tarih boyunca farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olmuştur. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi, bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır (...) Tarihte parlak zaferlere imza atan kahraman ordumuz da, bölgesinde bir güç ve istikrar unsuru olarak ülkemizin saygınlığını artırmaktadır” dedi. Cumhurbaşkanı Vekili Çiçek küresel bir sorun haline gelen teröre karşı ortak bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirtirken Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin, terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden geleceğini vurguladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen güçlere karşı 90 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz” dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise “Taksim edilecek vatanımız yok” ifadesini kullandı.

CHP, Zafer Bayramını 81 ilde kutlayacak

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yurt genelinde Atatürk anıtlarına çelenk bırakarak kutlama kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, “CHP’liler yarın (bugün) Atatürk anıtlarına çiçek ve çelenklerle koşacaklardır, hiçbir güç bunu engelleyemeyecektir’’ dedi.

CHP: İptal için yeterli gerekçe mi?

CHP 30 Ağustos resepsiyonun iptalini Meclis gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde özetle şu soruları yöneltti: I Cumhurbaşkanı’nın rahatsızlığından dolayı 30 Ağustos Tebrikat Töreni ve Resepsiyonu’nun iptal edilmesi yeterli bir gerekçe midir? I Birçok yerde Gül’e vekâlet eden TBMM Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak 30 Ağustos resepsiyonunda neden vekâlet etmemektedir? I Geçtiğimiz yıl da terör olayları bahane edilerek resepsiyonun iptal edildiği düşünülecek olursa bu yıl da resepsiyonun iptal edilmesinin kasıtlı bir alışkanlık haline geldiğini varsayabilir miyiz?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.