Büyükanıt o soruya cevap veremedi

Büyükanıt o soruya cevap veremedi

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, darbe planıyla ilgili o soruya bakın ne cevap verdi

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, gündemi meşgul eden meselelerle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Büyükanıt, demokrasiye müdahale planı belgesine ilişkin soruya, "Yorum yapmıyorum." karşılığını verdi.

Yaşar Büyükanıt, danışmanlığını yaptığı Beykent Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye-Irak-Suriye Üçgeni konulu açık oturuma katıldı. Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (BÜSAM) 2009-2010 eğitim öğretim yılı faaliyetleri kapsamındaki konferansa Yaşar Büyükanıt'ın yanı sıra, BÜSAM Danışmanı emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İlter Turan ve BÜSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait YIlmaz ve öğrenciler katıldı.

Toplantı öncesi basın mensupları korumaların engellemeleri altında Yaşar Büyükanıt'a gündemle ilgili soru sormak istedi. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile arasında geçen diyalogun hatırlatılması üzerine Büyükanıt, "Geçti o, bitti gitti" şeklinde yanıt verdi.

Yapılan eleştiri ve yorumlarla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine Büyükanıt, "O konuya girmek istemiyorum. Konferansın havasını bozmayayım" karşılığını verdi. "Demokrasiye müdahale belgesi ile ilgili bir açıklamanız olacak mı? Genelkurmay'da böyle belgeler hazırlanması normal mi?" şeklindeki soruya ise Büyükanıt, "Yorum yapmıyorum." karşılığını verdi.

PKK'lıların karşılanmasında yaşananların sorulması üzerine Büyükanıt, "Bunu benimsemek mümkün değil. Ben de vatandaşlar gibi düşünüyorum. O görüntüler çok kötü görüntüler. İnşallah bir daha olmaz." şeklinde konuştu.

Etiketler :