Büyükanıt ve Kalyoncu mahkemeye geldi

Büyükanıt ve Kalyoncu mahkemeye geldi

Yaşar Büyükanıt ve Bekir Kalyonucu Balyoz Davası kapsamında tanık olarak dinlenmek için mahkemeye geldi..

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Balyoz davasında tanık olarak dinlenmek üzere Silivri'ye geldi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın tanık olarak dinlenmesine karar vermişti. Büyükanıt, Kalyoncu ve Karabay, bugünkü duruşmaya tanık olarak katılmak için Silivri Cezaevi'ne geldi.

MAHKEME SALONUNA ARKA KAPIDAN GİRDİLER

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen ''Balyoz Planı'' davası kapsamında tanık olarak dinlenilmek üzere çağrılan Orgeneral Kalyoncu ile emekli Orgeneral Büyükanıt ve emekli Korgeneral Karabay, salona mahkeme heyeti ve savcıların kullandığı arka kapıdan giriş yaptı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 15 Şubat tarihindeki duruşmada aldığı ara karar gereği gönderilen tebligatta Büyükanıt, Karabay ve Kalyoncu'nun bugün tanık olarak dinleneceği ibraz edilmişti. İnternet andıcı davasının tutuklu sanığı İlker Başbuğ ise öğleden sonra dinlenecek.

SONUÇ RAPORUNDA İMZALARI VAR İDDİASI

Tanık olarak dinlenme gerekçeleri ise Kalyoncu ve Büyükanıt'ın 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'nca yapılan plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Başkanlığı sonuç raporunda imzaları bulunması. Başbuğ'un ise ocak 2003 tarihli mesaj formunda imzası olması nedeniyle mahkemece dinlenmelerine karar verilmişti.

KALYONCU İFADE VERMEYE BAŞLADI

Tanık olarak dinlenmek üzere Silivri'ye gelen Bekir Kalyoncu ifade vermeye başladı.

İşte Kalyoncu'nun ilk sözleri:

"Hiyerarşik yapılanmada bürokratik bir işlem gereği imzaladım. Yapılan tespitlerde herhangi bir olağanüstülük görmedim. Ordunun bir talebi var mı yok mu ona baktım. Oyun vardı, senaryo vardı. Yapılan seminerler oyun ve senaryodan ibarettir. O günkü ortamda darbe olabileceğine inanmıyorum. Darbe aklıma gelmedi ortada fol yok yumurta yok.Senaryo geleceğe yönelikti. 2002-2003 yılları arasında irtica emaresi görmedim"

Mahkemede tanık olarak dinlenen Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu'nun ifadesi tamamlandı. Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Kalyoncu, 'Kendimi bir tanıktan ziyade bilirkişi gibi hissettim' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.