Büyükelçi İsveç'e geri dönüyor mu?

Büyükelçi İsveç'e geri dönüyor mu?

Davutoğlu, Ankara'ya çağırılan Büyükelçi Zergün Korutürk'ün en geç hafta başı Skockholm'e geri döneceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsveç Parlamentosu'nun 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen kararından sonra Ankara'ya çağırılan Büyükelçi Zergün Korutürk'ün en geç hafta başı Skockholm'e geri döneceğini açıkladı.

Bakan Davutoğlu, daha önce Korutürk'ün İsveç'teki Türk vatandaşların, Konya Kulu'daki ailelerinin yanına giderek, onlarla görüşeceğini ve dönüş kararının sonra açıklanacağını belirtmişti.

Dün akşam CNN Türk'te yayınlanan Ankara Kulisi programına katılan Davutoğlu, Korutürk'ün Kulu'daki vatandaşlarla görüştüğünü söyleyerek, "Karşılıklı adımlar atıldı. İsveç'ten sonradan gelen mesajlar çok iyiydi. Yapılan değerlendirmelerimiz olumlu. Büyükelçi Zergün Korutürk, en geç hafta başı Stockholm'e dönecek" dedi.

İsveç Parlamentosu`nda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının 12 Martta kabul edilmesinin ardından Zergün Korutürk Ankara`ya çağrılmıştı. Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 17 Mart tarihinde İsveç'e yapmayı planladığı 'zirve' ziyaretini iptal etmişti.

Ancak İsveç'ten gelen destek açıklamaları ile Korutürk'ün Türkiye'ye gelmesinin üzerinden 1 hafta geçmeden geri döneceği konuşulmaya başlanmıştı. İsveç'in bu adımları Ankara'da 'olumlu ve telafi edici' olarak görülmüş ve Korutürk'ün İsveç'e dönüşünün uzun sürmeyeceği yorumları yapılmıştı.

Etiketler :