Büyükelçi:Konyasporla gurur duyuyor!

Büyükelçi:Konyasporla gurur duyuyor!

İsveç 3.ligine müthiş bir başlangıç yapan ve oynadığı 5 maçı kazanan Konyaspor’un yöneticileri İsveç Stockholm Büyük elçisi Zergün Korutürk’ü ziyaret ettiler

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Yeşil beyazlı takım yöneticilerinin hem Konyaspor’a destek hem de göreve 6 ay önce başlayan Büyükelçi Korutürk’e hoş geldin ziyaretinde bulundular.
Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Konyaspor’un başarısıyla gurur duyduğunu belirten Korutürk, ‘’kendinize sahip çıkılmamış gibi hissetmeyin biz sizi takip ediyoruz ve arkanızdayız’’ dedi.

Konyaspor’un ikinci başkanı İbrahim Okur’un Yeşil beyazlı takım hakkında genel bir bilgi vermesinin ardından, takımın sorunlarını anlattı ve büyükelçi Zergün Korutürk’ten destek istedi. İkinci başkan Okur’un takımla ilgili sorunlarını dikkatle dinleyen Büyükelçi Korutürk, gerekli desteğin verileceğinin altını çizdikten sonra Konyaspor yöneticilerine tavsiyelerde bulundu.

Günümüzde futbolun herkesi birleştirdiğini ifade eden Korutürk, ‘’Burada yaşayan Türk toplumu çok dağınık, birlik beraberlik yok herkes kendi kafasına göre hareket ediyor. 6 aydır Türkleri birleştirmek için uğraşıyorum, hangi ideolojiden ve siyaset görüşünden olursa olsun ister dindar olsun ister dindar olmasın herkese eşit mesafedeyim, terörist ve Türkiye aleyhine çalışmadığı sürece kapım herkese açık. Benim Konyaspor yöneticilerine tavsiyem, buradaki Türkleri futbolla birleştirmeye çalışın, THY müdürü Bilal Tezcan beyi makımında ziyaret edin, Din işleri Müşaviri Bülentbaloğlu beyi ziyaret edin ve desteklerini isteyin herkese eşit mesafede olun tüm federasyonlara gidin, birleştirici bir rol oynayın Türkleri bir araya getirmek için inisiyatif alın’ diye konuşu.

Kendilerini bu zamana kadar sahipsiz hissetliklerini söyleyen yeşil beyazlı takımın yöneticisi Hasan Uludağ, ‘’Sayın büyükelçim verdiğiniz bu destekten dolayı size çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bizde sizin verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda hareket edip futbolla herkesi bir araya getirmeye çalışacağız’’ dedi.

Büyükelçi Korutürk en yakın zamanda Konyasporun maçına geleceğini vurgularken, 2. Müsteşar Cengiz K. Fırat Yeşil beyazlı takımın bu hafta kendi sahasında oynayacağa maça geleceğini belirtti.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :