Buzdolabından suikast planları çıktı

Buzdolabından suikast planları çıktı

Amirallere Suikast iddianamesi komutanlara yönelik saldırı planlarının ayrıntılarını ortaya çıkardı.

Deniz Kuvvetleri'nin eski Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ve mevcut komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik operasyonun talimatı teğmenlerin Kocaeli'ndeki evlerinde yapılan aramada buzdolabı motorunda ele geçirildi. Buzdolabının motor kısmında bulunan iki poşetten mermiler ve Oramiraller Ataç ve Yiğit'e yapılacak suikast planı ortaya çıktı.

ALBAY İLETECEK

Mermilerin bulunduğu poşet içerisinde katlanmış vaziyette beyaz kağıda yazılmış halde "Alb. Tayfun Duman'dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent Bektaş, Orhan Yücel albay üzerinden iletecek. Size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz" ifadeleri yer aldı. Buzdolabının motor kısmında kağıda sarılı 500 gram TNT kalıbı ele geçirildi. Kriminal Polis Laboratuvarı'nın TNT kalıbı ile ilgili raporunda bu maddenin askeri amaçlar için fabrikasyon olarak üretilen yüksek güçlü patlayıcılardan olduğu ve terör örgütlerince yasa dışı yollarla elde edilen patlayıcı olduğu belirtildi. Yine aynı raporda mermilerin de yasak nitelikte mermiler olduğu vurgulandı.

POYRAZKÖY İRTİBATI

Aynı adreste yapılan aramalarda ele geçirilen bir flash bellekte sanık Yücel ile ilgili olarak da yer alan bir not, ele geçirilen patlayıcı madde ile Poyrazköy'ün irtibatını gözler önüne serdi. Notta Yücel ile ilgili olarak "Orhan Yücel ve ekibi Kocakafanın (E.K) mühimmatları ve malzemelerini sevk ve idare edecek (Poyrazköy’den gelenleri korunaklı bölgeye alma)" şeklinde ifadeler yer aldı.

Etiketler :