C.Başkanı Abdullah Gül Diyarbakır Yolcusu

C.Başkanı Abdullah Gül Diyarbakır Yolcusu

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Sayın Cumhurbaşkanımızı Diyarbakır'ımızın misafirperverliği içinde ağırlayacağız." dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Sayın Cumhurbaşkanımızı Diyarbakır'ımızın misafirperverliği içinde ağırlayacağız." dedi.

Vali Toprak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Diyarbakır'a yapacağı ziyaretin yeni yıla girmeden önce şehre farklı bir sevinç oluşturduğunu söyledi. Toprak, "Hepimiz heyecanla bu ziyaretin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu ziyaretin en güzel şekilde geçmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızı Diyarbakır'ımızın misafirperverliği içinde ağırlayacağız. Bu ziyaret, ilimize ayrı bir heyecan ve ivme kazandırmıştır. İnşallah Cumhurbaşkanımızı Diyarbakır'ımızın insanının güzellikleriyle kazanımlarıyla bayram coşkusu içinde karşılayacağız ve insanlarımızla buluşturacağız. Vatandaşlarda güzel biri heyecan içindeler. Ben bu ziyaretin çok faydalı ve en güzel şekilde geçmesi için herkesin canla başla çalışacağına inanıyorum." dedi

"CUMA NAMAZI'NI NEBİ CAMİİ'NDE KILACAK"

Vali Toprak'ın verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün programı şöyle:

Gül, 30 Aralık Perşembe günü saat 10:30'da Diyarbakır havaalanında resmi törenle karşılanacak. İlk olarak valilik makamını ziyaret edecek, burada Vali Mustafa Toprak brifing verilecek. Valilik ziyaretinin ardından 7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını ziyaret edecek. Programının öğlenden sonraki bölümünde Organize Sanayi Bölgesine (OSB) hareket edecek. Burada DİMER Mermer Fabrikası'nda gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra OSB deki yatırımcı ve işadamlarıyla bir araya gelerek, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Galip Ensarioğlu'ndan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Hakkında bilgi alacak ve yatırımcılara seslenecek. Daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret ederek, üniversite hakkında brifing alacak. Akşam programında Şatopark'ta verilecek bir yemeğe katılacak. Burada siyasetçiler, işadamları, STK temsilcileri, mesleki teşekküller, bürokratlar ve basın temsilcileriyle bir araya gelerek, Organize Sanayi Bölgesinde en fazla ihracat yapan, en fazla işçi çalıştıran, en fazla kurumlar vergisi veren ve en fazla yatırım yapan iş adamlarına ödüllerini verecek. Geceyi Diyarbakır'da geçirecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Cuma günü Diyarbakır'ın tarihi turistik yerlerinden olan Gazi Köşkü ve Keçi Burcu'nu gezerek, İçkale ve Hz. Süleyman Camiinin restorasyon ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyecek. Nebi Camii'nde kılınacak Cuma Namazı'ndan sonra Hasan Paşa Hanı, Ulu Camii, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi ve Mesudiye Medreselerinin de yer aldığı tarihi mekânları ziyaret edecek, burada vatandaşlarla da buluşacak. Gül, gezi ve incelemelerini tamamladıktan sonra saat 16. 15'te Diyarbakır'dan ayrılarak Ankara'ya hareket edecek.

 

Etiketler :