Çağlayan meydanı gün sayıyor

Çağlayan meydanı gün sayıyor

Çağlayan Meydanı’nda trafiğin yeraltına indirilmesi için yürütülen çalışmalar bitti. Çevre düzenlenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği kavşağın açılışını Başbakan yapacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen Çağlayan Meydanı’nda trafiğin yeraltına indirilmesine ilişkin inşaat çalışmaları bitti. Son rötüşleri yapılan kavşak resmi açılışı için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın programın göre yapılacak. Çağlayan Kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D-100 karayolunun birleştiği nokta olan ve İstanbul’un en yoğun araç trafiğinin yaşandığı bölgelerden biri olarak bilinen Çağlayan Meydanı’nın yayalaştırılma çalışmaları için temel kasım ayında atıldı. Büyükşehir bBelediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “6 ayda anahtar teslimi istiyorum” dediği Çağlayan Kavşağı’nda tam zamanında mutlu sona ulaşıldı. Çevre düzenlenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği çalışmada korkuluk ve çimlendirme çalışmaları yapılıyor.

Açılışı Başbakan yapacak

İstanbul’da birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan Meydanı, 22 bin metrekarelik yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline getirildi. Trafiğin tamamı yerin altına alındı.

2 katlı 700 metre uzunluğunda geçit yapıldı.

Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak meydan düzenlenmesiyle, bölgede oturan ve çalışanlar ile Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olan İstanbul Adliyesi için sosyal bir merkezin oluşturulacağı bildirildi. Son rötuşları yapılan kavşak  1 hafta içinde başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre açılacak. ŞENOL BAŞTAKAR

Trafik alt geçitlerle sağlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nce hazırlanan projeye göre; trafik akışı Kağıthane Caddesi (Şişli) - Çevreyolu ve Piyalepaşa yönünün 12 metre aşağısından alt geçit ile Çevreyolu ve Piyalepaşa istikametine bağlanacak. Kağıthane’nin ana çıkışlarından biri olan Kağıthane yolunun 6 metre aşağısından Şişli-Piyalepaşa istikametlerine yönlendirilecek. Piyalepaşa Bulvarı istikametinden gelen araçların da 6 metre aşağıdan alt geçitle Kağıthane ve Şişli istikametlerine ulaşabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.