Çağlayan'da karar öncesi son gün

Çağlayan'da karar öncesi son gün

Bir günlük aranın ardından tarihi davaya kaldığı yerden devam edilecek. Aziz Yıldırım, savunmasının finalini bugün yapacak. Tüm gelişmeler yine bu sayfada olacak...

Fenerbahçe Başkanı, şike ve teşvik iddiası olan maçlar hakkında konuşacak. Yönetici Abdullah Kiğılı'nın dünkü, “Aziz Yıldırım yeni sürprizler yapacak” sözleri de dikkatleri Çağlayan'a çevirdi.
YILDIRIM'DAN ÇANTALI SAVUNMA

10:29 - Ben yargılansam önemli değil 105 yillik FB yargılanıyor onun için savunmaya devam etmek istiyorum.

- Yıldırım, Mahkeme başkanına "105 yillik bir kulup yargilaniyor ben bunlari anlatmam gerek." cevabını verdi.

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'a "Toparlayalım artık" dedi.

- Volkan'ın yediği golü gösteren Aziz Yıldırım, "Galiba bu kaleci satılmış" dedi.

- Kaleci Korcan'ın Stoch ve Niang'ın şutlarını kurtarması üzerine Aziz Yıldırım "İşte satın aldığımız kaleci sayın başkan" dedi.

- Aziz Yıldırım, İspanya-Fransa maçında Platini'nin attığı gol ile Korcan'ın Selçuk'tan yediği golü ekranda karşılaştırmalı gösteriyor.

- Biz Trabzonspor'un yapacağı şike - teşvik çalışmalarını önlemek için bazı görüşmeler yaptık. Şike oyuncularla yapılır, başkanlar arasında yapsa ne olur? Sahada oyuncular oynuyor.

- Aziz Yıldırım, Sivasspor-Fenerbahçe maçını izletiyor. Kaleci Korcan'ın Stoch ve Niang'ın şutlarını kurtardığı görüntülerin ardından Yıldırım "İşte satın aldığımız kaleci" ifadelerini kullandı.

- "Sivasspor maçının hiçbir tapesinde şike konuşması yoktur. Mecnun Bey’le maç öncesi konuşmaların hepsi maç biletleriyle ilgiliydi... İddianame öyle bir haldeki sanki kulüp başkanımı hiç konuşmayacak. Ne Konuşursa suç oluyor...Sivas maçında yemekte görüntülenen çantada bilet vardı. Bunu Sivas Valisi dahil herkes biliyordu...Şike oyuncularla yapılır. Başkanlar aralarında şike yapsa ne olur. Sahada oyuncular oynar...Biz, Trabzonspor’un yapacağı şike ve teşvik çalışmalarını önlemek için bazı görüşmeler yaptık... Mehmet Yıldız 82. dakikada oyuna girdi. Şike olsa baştan oynardı. Zaten girince de gol attı..."

- Sivasspor maçının hiçbir tapesinde şike konuşması yok. Mecnun Bey ile konuşmalarımız tamamen maç biletlerine yönelikti. İddianame öyle bir halde ki; sanki kulüp başkanı hiç konuşmayacak. Ne konuşursa suç oluyor."

FLAŞ! Sivasspor maçında para taşındıgı iddia edilen çantayı getirdi Aziz Yildirim.. Ve iddia edilen paranın siğmadıgını belirtti.

- Sivasspor maçının hiçbir tapesinde şike konuşması yok.

09:35 - Duruşmanın 7. gününde Aziz Yıldırım savunmasına kaldığı yerden devam ediyor.

09:30 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşma salonuna geldi. Duruşma başlıyor...

Futbolun tarihi davasına 1 günlük aranın ardından Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda devam edilecek. Bugünkü duruşmada ağırlık yine Fenerbahçe cephesinde olacak.

Günün açılışını, savunması salı gününden yarım kalan Aziz Yıldırım yapacak. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, kalan 358 sayfanın özeti için Yıldırım'a 1, maksimum 1.5 saat süre tanıyacak.

Aziz Yıldırım'dan sonra mahkeme başkanının karşısına sırasıyla Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Kulüp Menaceri Cemil Turan ve Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın çıkacağı öğrenildi. Bu isimlerin yapacağı savunmanın durumuna göre, vakit yeterse Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve teknik direktör Bülent Uygun da söz alabilecek.

Yarın ise tüm ifadeler tamamlanacak. Mahkeme heyeti gerek görürse duruşmayı akşam saatlerine kadar sarkıtacak ve finalde avukatların taleplerini isteyecek. Tüm sanık avukatlarının da serbest bırakılma veya tutuksuz yargılanma yönünde isteklerini mahkeme başkanına ileteceği edinilen bilgiler arasında.

Yıldırım'dan sonra sıra diğer sanıklara gelecek. Sırasıyla Fenerbahçeli yöneticiler ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın mahkemeye savunmasını yapacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.