Çakma Gandi’nin iflası

Çakma Gandi’nin iflası

Vakit yeni güne öyle bir manşetle başladı ki sadece Kılıçdaroğlu'ndan ünvanını almakla yetinmedi malum medya'ya da ders verdi:

Kılıçdaroğlu’nun, halkçı söylemlerine rağmen 600 TL’lik lüks gömlekleri tercih etmesi ve vergi avantajı uğruna evinin fiyatını düşük göstermesi, ‘Çakma Gandi’nin iflası’ şeklinde yorumlandı. Kamuoyu, ‘Kartel medyasının Kılıçdaroğlu için yaptığı makyaj çabuk aktı.’ görüşünde birleşti.

 

Halkçı lider” olarak topluma sunulan eski hesap uzmanı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda giydiği değeri 600 TL olan Etro marka gömleği ve 175 bin TL olan konutunun fiyatını 25 bin TL olarak göstermesi ilk günden ‘özde değil sözde halkçı’ değerlendirmelerini beraberinde getirdi. Evinin önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu ise, kurultayda giydiği gömleğin fiyatının eleştiri konusu olması ile ilgili "Havanın sıcak olacağı nedeniyle arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine spor kıyafet giymeyi tercih ettim. Kıyafetimi ve ayakkabılarımı kendim satın aldım" demekle yetindi.

TÜKETİCİLERDEN KINAMA

Kılıçdaroğlu’nun milletin karşısına İtalyan marka gömlekle çıkması ve konutunun değerini aşağıdan göstermesi tüketici derneklerini de harekete geçirdi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, siyasi parti temsilcilerinin; yerli malını kullanmanın önemini ve değerini yurt çapında yaymak için mücadele vermeleri gerektiğini, ancak Kılıçdaroğlu’nun aksi bir tutum içerisinde hareket ettiğinden dolayı kınadıklarını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’NA UYARI DOLU MEKTUP

Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak burjuvaziden hızla uzaklaşmasını talep edeceklerini vurgulayan Kaya, “Bir lider milletin karşısına yabancı marka gömlekle çıkar, evinin değerinin 5’te 1’ini gösterirse, halkçı değil kapitalizmin önderi olur. Biz bu konuda uyarılarımızı sıralayacağımız bir mektubu kaleme alarak Kılıçdaroğlu’na göndereceğiz. Kılıçdaroğlu’ndan ‘sözde değil özde halkçı’ olmasını isteyeceğiz” dedi.

MEDYANIN MAKYAJI GÜNEŞTE AKTI

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da, malum medyanın ısrarla “Halkçı Kemal dönemi başladı” şeklinde ifadelerle toplum mühendisliği yaptığını, ancak daha ilk günden tezlerinin Kılıçdaroğlu eliyle çürütüldüğünü söyledi. Halkçı liderin bürokratlık döneminde kadrolaşma ve etnik ayrımcılık ile anılmayacağını hatırlatan Kıymaz, “Kravat takmayarak, kasket giyerek halkçı olunmaz. Halkçı olmak için önce eşitlikçi olmak lazım. Bürokraside görev aldığı dönemde yaptığı kadrolaşma bir yana; 600 TL değerinde gömlekle milletin karşısına çıkarak, konutunun fiyatını çok çok aşağıda bir rakam ile göstererek halkçı olunmaz. Daha ilk günden medyanın yaptığı makyaj güneşi görünce aktı” diye konuştu.

================

Gerçek Gandi giysisini kendisi dokuyordu

CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 600 TL değerindeki lüks İtalyan markalarının ürettiği gömlekleri giydiğinin ortaya çıkması, önce internet aleminde, ardından ise basında büyük tepkilere neden oldu. Basının uzun zamandır mütevazı bir yaşam biçimine sahip olarak lanse ettiği Kılıçdaroğlu’nun bunu bir rol olarak mı seçtiği konusunda kuşkular vardı. Tercih ettiği İtalyan lüks gömlekler, bu konuya açıklık getirdi.

GERÇEK BÖYLEYMİŞ

Günlerdir kartel medyası tarafından halka “Halkçı lider”, “Gandi Kemal” olarak lanse edilen eski hesap uzmanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hollywood yıldızlarının giydiği markaları tercih ettiğinin ortaya çıkmasıyla maskesi düşerken, akıllara gerçek Gandi’nin giyim şekli geldi. İhrama benzeyen tek parça bir giysiyle gezen ve İngiliz tekstilini kalkındırmamak için kendi kıyafetini kendisi dokuyup diken Gandi, taraftarlarına da böyle yapmalarını tavsiye ediyordu. Oysa CHP’nin Gandi’si olarak topluma lanse edilen Kemal Kılıçdaroğlu, bir İtalyan marka gömleğe 600 TL para ödüyor.

ÇIKRIK İLE DHOTİ’SİNİ KENDİSİ YAPIYORDU

Hindistan’daki gerçek Gandi, kendi kendine yeterli olan ve “aşram” adı verilen bir yaşam biçimi kurarak basit bir şekilde hayatını geçirdi. Çıkrık ile örülen geleneksel “dhoti” ve örtü gibi giysilerini kendisi üretti. Önceleri vejetaryen iken sonraları yalnızca meyve ile beslenmeye başladı. Hayatı boyunca hiç et yemedi. Hem kişisel arınma, hem de protesto amacıyla bazen bir ayı aşan oruçlar tuttu.

==============

Kılıçdaroğlu’nun 600 TL’lik gömlek aşkı

CHP’nin 33. Olağan Kurultayı’nda delegelerin oylarını tamamını alarak “Halkçı Kemal” sloganları altında Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk ‘falso’su internetin sosyal paylaşım platformu Twitter’da ortaya çıktı. Kurultay’a neden kravatsız geldiğine yönelik sorulara, “Kendimi böyle daha halka yakın hissediyorum” diye cevap veren CHP’nin yeni liderinin, partililerin karşısına 600 TL’ye satılan Etro marka İtalyan gömlekle çıktığı, sanal alemdekilerin gözünden kaçmadı. Milano merkezli ünlü İtalyan markasının Türkiye’de sadece seçkin mağazalarda satıldığına dikkat çeken kullanıcılar, Kılıçdaroğlu’nu “Halkçı Kemal gitti, yerine Etro Kemal geldi” diye eleştirdi.

ASLAN DEĞİRMENCİ-ALİ EYVAZ-VAKİT

Etiketler :