Çalımbay: Pankart olayını gündeme getirmeye çalışıyorlar

Çalımbay: Pankart olayını gündeme getirmeye çalışıyorlar

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yıllalar önce açılan pankartın neden şimdi gündeme getirildiğini sorarak; "O zaman kimse gelip sormadı, kaç sene geçmiş aradan.. Bunlar beni etkilemiyor" dedi.

Fenerbahçe karşısında Sivas'a yakışan bir mücadele vereceklerini söyleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Ben iki takımı da kutluyorum her şeyden önce. Ligin sonuna kadar kopmadılar ve ikisi de şampiyonluğu hak etti. Bu son maçın bize denk gelmesi de şans oldu. Bizim de sorumluluğumuz arttı. Tüm Türki'ye bu maçı konuşacak. Ancak her şey sahada bitecek. Biz Sivasspor olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizim takım ayırma gibi bir düşünce içerisinde olmamız mümkün değil. Futbolculuk kariyerimde de bu böyleydi, bunu herkes bilir. Ben kendi sahamda yenilmek istemiyorum" dedi.

"FENERBAHÇE TARAFTARI BURADA OLMAYI HAK ETTİ"

Hafta boyunca Fenerbahçe taraftarına verilen kontenjanın polemik konusu olduğunu ancak sarı-lacivertli taraftarların son maçta takımlarının yanında olmayı hak ettiğini belirten Çalımbay, "Fenerbahçe seyircisine verdiğimiz yer çok sorun oldu. Ama bana göre Trabzonspor'la da oynamış olsaydık, onlara da bu kadar fazla yer verirdik. Bana göre Fenerbahçe taraftarı, son maçta takımının yanında olmayı hak etti. Buraya Trabzonspor gelseydi, onların taraftarını da burada görmeyi çok isterdik. Sonuçta stadı yarı yarıya olmasını bekliyorum, bunu büyütmeye abartmaya gerek yok. Trabzonspor camiasının içi rahat olsun, biz üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

"PANKART OLAYINI GÜNDEME GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Son günlerde gündeme gelen pankart olayının da seneler sonra gündeme getirilmeye çalışıldığını ifade eden Çalımbay, Bizim için lig 2 hafta önce bitti. İddiamız kalmadı. İstesek bütün oyuncularımıza izin verebilirdik. Özellikle yabancı oyuncular giderlerdi. Ama bu maç Türkiye açısından çok önemli olduğu için kimseye izin vermedik. Biz çok önem veriyoruz bu maça. Oyuncularım da iyi hazırlanıyor. Sonuçta oynayacağımız maç çok zor. Fenerbahçe 16'da 16 gidiyor. Şampiyonluk yarışında son maça geldiler. İki tanesini çok hazin bir şekilde kaybettiler, bunu öyle kaybetmek istemiyorlar. Ben onların yerine kendimi koyuyorum, hakikaten son maçta her şeyimi ortaya koyarım. İnsanlar böyle bir maçta bir şey aramasın. Gereksiz işlerle uğraşmasınlar. Şimdi de bir pankart olayını ortaya çıkarıyorlar. Ama bu olay olduğu zaman kimse Rıza hocaya bunu gelip sormadı. Bu neden Rıza hocaya yapıldı? demediler. Kaç sene geçmiş aradan, bunu tekrar gündeme getiriyorlar. Bunlar beni etkilemiyor" şeklinde konuştu.

(NTV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.