'Çalışan gazeteciler' Güngören'de buluştu

'Çalışan gazeteciler' Güngören'de buluştu

Medya çalışanları, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nde Güngören Belediyesi'nin düzenlediği programda bir araya geldi.

Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Şehrigül Restoran'da çeşitli ulusal gazete, televizyon ve ajanslardan temsilcileri ağırladı. Konuklarının nezdinde bütün gazetecilerin bu özel gününü kutlayan Karaman, kahvaltı sonrasında yaptığı konuşmada, bilgi toplumunda bilginin paylaşımının önemine değindi. Bu konuda gazetecilik mesleğinin önemli bir fonksiyon üstlendiğini söyleyen Karaman, mesleği icra edenleri kutladı.

Gazetecilere son dönemde gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Karaman, projelerini anlattı. 16 dönümlük eski Magirus fabrika alanın ilçe halkına yeşil alan olarak kazandırılması yönündeki çabalarında da sona yaklaştıklarını söyleyen Karaman, devir işlemleri tamamlanan araziye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Ocak sonuna kadar ilk kazmayı vuracaklarını ifade etti.

Tekstil merkezi Merter'e yönelik çalışmalara da değinen Karaman, sivil toplum kuruluşları, kaymakamlık ve belediye olarak Merter Tanıtım Grubu adıyla ortak bir oluşum içine girdiklerini belirtti. Bu çatı altında, yaklaşık bir yıldır haftada iki kez iş adamlarıyla bir araya geldiklerini söyleyen Karaman, Nisan ayında Merter'in dünya tekstil ve moda merkezlerinden biri haline gelmesi amacıyla 'Merter Sempozyumu'nu hayata geçireceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :