Cami önüne ses bombası bırakıldı

Cami önüne ses bombası bırakıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve "KCK davası" tutuklusu 5 milletvekilinin tahliye taleplerinin reddedilmesini bahane eden gruplar, izinsiz gösteriler yaptı.

İzinsiz gösteri yapan gruplar, Cizre-İdil karayoluna barikat kurdu ve yol üzerinde güvenliği sağlayan çevik kuvvet polislerine havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Emniyet güçleri, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile Nur Mahallesinin ara sokaklarına kaçan göstericiler, bu defada ses bombaları attı. Polisin ara sokaklarda kovaladığı göstericiler, karanlıktan istifade edip izlerini kaybettirdi. İdil Caddesi üzerinde güvenliğin sağlanması ile birlikte göstericilerin yola koyduğu barikatlar da kaldırıldı.

Öte yandan, İdil Caddesi üzerinde güvenliği sağlayan polislerin nöbet tuttuğu Şeyh Sıraç Cami önüne de ses bombası atıldı. Patlayan ses bombasının parçalarının yüzüne isabet ettiği bir gazeteci hafif şekilde yaralandı.

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam ve emniyet yetkilileri, İdil Caddesine gelerek, olaylarla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Sağlam'ın gazetecilerle sohbeti sırasında, yakın bir noktaya ses bombası atıldı. Olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri, saldırganların peşine düştü. İzinsiz gösterile ara sokaklarda devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.