Camide oy istedi namaza kalmadı

Camide oy istedi namaza kalmadı

Dört günlük ülke gezisine çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçaroğlu dün Ankara Polatlı'da Cuma namazı için bekleyen cami cemaatine sürpriz yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun cemaatten iki isteği oldu ve birisi tartışma çıkaracak gibi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurt gezileri kapsamında dün Anka-ra'nın Polatlı ilçesi ve Eskişehir'de vatandaşlarla bir araya geldi.

CAMİDE DE HAYIR OYU İSTESİ

Polatlı'da yaptığı konuşmadan sonra ilçenin caddelerini dolaşan Kılıçdaroğlu, cuma salâsı okunduğu sırada bir caminin avlusuna giderek cemaatten dua ve referandumda 'hayır oyu' kullanmaları için destek istedi.

Bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'na "Çok mütevazısınız. Deniz Baykal olsa korkar, buraya gelmezdi." diye seslendi. CHP lideri cuma namazına kalmayarak camiden ayrıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara'nın Polatlı ilçesi ve Eskişehir'deydi. Polatlı'da parti otobüsü üzerinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği paketini eleştirdi. "Anayasa değişikliği çiftçinin sorunlarını çözüyor mu, yolsuzlukları bitiriyor mu, işsizliği ortadan kaldırıyor mu?" diye sordu. Bunların olmayacağını, bu nedenle herkesin 'hayır' oyu kullanması gerektiğini ileri sürdü. Kenan Evren başta olmak üzere 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açan paket için 'Kenan Paşa'nın anayasasının devamı' nitelemesinde bulundu.

CHP lideri, sela okunduğu sırada bir caminin avlusuna gitti ve cuma namazı hazırlığı yapan cemaatle ayaküstü sohbet etti. Cemaatten dua istedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Polatlı'da vatandaşlara deprem eğitimi veren 'deprem simülatörü'ne çıktı. Burada 7,4 büyüklüğündeki bir sarsıntıya tabi tutuldu. Yaklaşık 30 saniye sarsılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, "Neler hissettiniz?" sorusuna, "O anda Allah'a dua etmekten başka bir şey yapamıyorsunuz." karşılığını verdi

Etiketler :