Çamlıca Camii'nin temeli dualarla atıldı

Çamlıca Camii'nin temeli dualarla atıldı

Çamlıca Tepesi Camii'nin temelini atan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çamlıca'daki televizyon vericilerinin kaldırılacağını söyledi. Caminin temel atma töreninde Kur'an okundu ve dualar edildi.

Çamlıca Tepesi Camii temel atma törenine Bakan Bayraktar'ın yanı sıra İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve diğer yetkililer katıldı. Tören Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Törende konuşma yapan Bakan Bayraktar, "Burası İstanbul'un marka değerini artıracak. İslam alemine büyük hizmet verecek. Tüm insanlığa büyük hizmet verecek büyük bir eser olacak." dedi.

Caminin altında otoparkın olacağını belirten Bakan Bayraktar, "Bu alanın tamamı 250 bin metrekare. Buradaki televizyon kuleleri ve vericilerin tamamı buradan kalkacak. 250 bin metrekare alanın tamamı yeşillendirilecek. Mükemmel bir alan olacak. Çevreci bir anlayışla bu eser dizayn edilecek. İslam ibadethaneleri arasında yer alacak olan en görkemli eser olacak. Başbakan'ımızın döneminde böyle bir eserin yapılacak olması gerçekten insan ne kadar düşünebilirse o kadardır. Bu eser büyük bir düşüncenin eseridir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edildi. Duadan sonra Bakan Bayraktar ve beraberindekiler butona basarak betonlama işlemine start verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.