Can ailesine ölüm tehdidi!

Can ailesine ölüm tehdidi!

Demokrat Yargı Eşbaşkanı Doç.Dr. Osman Can, bugün vereceği konferansları can güvenliği ve ailesinin ciddi anlamda tehdit edildiği gerekçesiyle iptal etti.

Anayasa Mahkemesi raportörü ve Demokrat Yargı Eşbaşkanı Doç.Dr. Osman Can, bugün Manisa'nın Akhisar ilçesi ve Balıkesir'de vereceği konferansları can güvenliği ve ailesinin ciddi anlamda tehdit edildiği gerekçesiyle iptal etti.

Konferansı düzenleyen Balıkesir Sivil Güçler Birliği sözcüsü Mustafa Erol, Osman Can ile telefonla görüştülerini, çocukları ve ailesinin tehdit edildiğini belirterek konferansa gelemediğini söylediğini aktardı.

Geçtiğimiz hafta İzmir ve İstanbul'da katıldığı konferanslarda sözlü ve fiili saldırıya uğrayan Osman Can'a yönelik tehditlerin artması üzerine yurt genelinde düzenleyeceği tüm konferanslarını iptal etti. Can, bugün saat 11.00'da Akhisar'da, saat 15.00'da ise Balıkesir'de "Hak ve Özgürlükler Bağlamında Yeni Anayasa ve Türkiye'nin Kazanımları" konulu konferanslara katılacaktı. Konferansın düzenleceği Karizma Sosyal Tesisleri'nde bir açıklama yapan Sivil Güçler Birliği sözcüsü Mustafa Erol, iptal nedeniyle vatandaşlaradan özür dileyip, üzgün olduklarını söyledi.

Balıkesir'de referandumda 'evet' diyecek 154 sivil toplum örgütünün biraraya gelerek oluşturduğu Sivil Güçler Birliği Platformu'nun halk oyuna sunulacak anayasa maddelerini halka anlattıklarını ifade eden Erol, Osman Can ile geçen hafta yaptıklarını görüşme sonucunda 6 Eylül 2010 tarihi için konferansa katılabileceği teyidini aldıklarını söyledi. Dün akşam Can'ın kendilerini aradığını dile getiren Erol, "Osman Can hocamız daha önce katıldığı konferanslarda tehditler aldığını ve konferansın iptal edilmesini istedi. Biz de kendisini ikna etmek için güvenliğini emniyet ile birlikte sağlacağımız taahhüt ettik. Ancak durumun gerçekte göründüğü gibi olmadığını ve tehditlerin farklı boyutlarda olduğunu, ailesi ve çocukları ile ilgili olduğu bundan sonraki bütün konferansların iptal edildiğini söyledi." şeklinde konuştu.

'MHP'NİN SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Balıkesir'de valilik izni ile borşür dağıtan Dinamik Çalışalar Derneği üyelerine, MHP İlçe Başkanı ve beraberindekilerin saldırısını şiddetle kınadıklarını vurgulayan Mustafa Erol, "Hayır cephesinin çalışmaları gördüğünüz şekilde sürüyor. Evet cephesindeki insanlar gayet demokratik bir şekilde çalışmalarını anlatırken, hayır cepehesindekiler ise fikirlerini şiddet ve kaba kuvvetle anlatmaya çalışıyorlar. İnsanları tehdit etmek ve insanlara saldırmakla geçireceğiniz vaktinizi gidin insanları aydınlatmakla harcayın. Önceki gün Dinamik Çalışanlar Derneği'nin yürütmüş olduğu stant çalışması valilikten izinli, resmi bir çalışma. MHP İlçe Başkanı'nın yaptığı saldırı son derece üzücüdür. Bu hareketin izahını nasıl yapacağız? Madem demokrasi var, sen de kendi broşürünü dağıt. Demokrasi sözde olmaz, yaşamakla olur." dedi.

Hayır cepheside bulunanların fikirlerini anlatmak yerine başka işlerle uğraştıklarının altını çizen Erol, "Hayır demek için bir nedenleri olmadığı için herhangi bir vatandaşın sorusu üzerine tıkanıp kalıyorlar. Bu nedenle son günlerde hırçınlaştılar, saldırganlaştılar. Bu hırçınlaşmanın neticesinde konferans düzenleyen anayasa maddelerini anlatan insanların önlerini tıkamak için gayret sarfediyorlar. Dinamik Çalışan Derneği'ne yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. MHP'ye özel bir sitemimiz yok. Biz evet cephesi olarak pazar gününe kadar çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeğiz."

Öte yandan konferansın iptal edilmesi nedeniyle tesislere gelen vatandaşlar bir süre bekledikten sonra ayrıldı. Osman Can'ı dinlemek için bekleyen vatandaşlar konferansın verileceği salonun önünde NT tarafından kurulan stanttan Osman Can'ın 'Darbe Anayasasının Sonu' isimli kitabını satın aldı.
 

Etiketler :