Can: Bu Utanç Taşınamaz

Can: Bu Utanç Taşınamaz

Hukukçular Kulübünün düzenlediği oturuma katılan Anayasa Mahkemesi Rapörtörü Osman Can, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, yepyeni bir Anayasa sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi. Bu anayasayı toplumun bütün renklerini içinde barındıran bir Kurucu Meclisin yapmasını isteyen Can, "İnsanlar bir araya gelmeli ve bu insanlar neyin üzerinde uzlaşıyorlarsa o Anayasa olmalı. Bu Anayasa 70 milyonu barış içinde tutabilir." dedi.

 

Hukukçular Kulübünün düzenlediği oturuma katılan Can, öğrencilerin soruları cevapladı. "Yeni bir Anayasa nasıl yapılmalı?" sorusu üzerine Can, yepyeni bir Anayasanın yapılması gerektiğini söyledi. Suç unsuru olan bir Anayasa düzeni içinde yaşadığımızı belirten Can, bu utancı taşımamak ve kendi ülkemize küfrettirmemek için yepyeni bir Anayasa sürecinin başlatılması gerektiğini vurguladı. Bu Anayasanın Kurucu Meclis tarafından yapılması gerektiğini belirten Can, "Toplumun bütün renklerini içinde barındıran bir kurucu meclis olmalı. İnsanlar bir araya gelmeli ve bu insanlar neyin üzerinde uzlaşıyorlarsa o Anayasa olmalı. Bu Anayasa 70 milyonu barış içinde tutabilir. Çünkü bu Anayasanın içinde hiç bir zaman ötekini dışlayan bir madde olmayacak. Bu bir çerçeve Anayasası olmalı." görüşlerini savundu.

Başkanlık Sistemi ile ilgili gelen soruya ise Can, Başkanlık sistemini istemediğini kaydetti. Can, 550 kişinin müzakere ettiği ortamın daha sağlıklı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Etiketler :