Can Danışmanlıkla ilgili açıklama yaptı

Can Danışmanlıkla ilgili açıklama yaptı

Doç. Dr. Osman Can`in Bugün Gazetesinin haberi ile ilgili Basin Aciklamasi

BASINA VE KAMUOYUNA

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can, Başbakan Erdoğan’ın anayasa danışmanı olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Basın Açıklaması
Bugün Gazetesinin 28.12.2010 nüshasında yayınlanan ve bazı yayın organlarınca alıntılanan “Can, Başbakan’ın Anayasa Danışmanı” başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.
Sayın Başbakan’ın Anayasa danışmanı olmadığım gibi, herhangi bir başka danışmanlık üstlenmem de söz konusu değildir. Bu çerçevede Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık ofisinde veya dışında Sayın Başbakan’ın talimatı, önerisi veya yönlendirmesiyle yeni bir Anayasa taslağının hazırlanmasına ilişkin bir çalışmam da yoktur.
Bu haberde yer alan olgular ve değerlendirmeler, uzunca süredir çeşitli gazete ve dergilerde yer alan Türkiye’nin yeni anayasasıyla ilgili olarak savunduğum temel ilke ve yaklaşımlarla da bağdaşmamaktadır. Uzun süreden beri Türkiye’de yeni bir Anayasa yapılmasıyla ilgili gereklilik olduğu konusunda bir konsensüs vardır. Bu Anayasanın çok geniş bir tabana dayanarak, ülkenin geldiği siyasi ve ekonomik yapıyı yansıtması, demokratik ve katılımcı yöntemlerle inşa edilmesi gerektiği inancını taşıyorum.
Bu çerçevede hiçbir siyasi partinin topluma bir Anayasa metni dayatmaması,  geleceği hazırlayan bir Anayasanın ancak ve ancak tabandan gelen talep ve görüşler temelinde, evrensel değerleri de dikkate alarak oluşturulması gerektiğini savunuyorum.
Bilgilerinize
Saygılarımla
Osman Can

No related posts

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :