Çanakkale Şehitleri Boston'da anıldı

Çanakkale Şehitleri Boston'da anıldı

Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü binlerce kilometre uzakta Boston'da seçkin misafirlerce hatırlandı.

Kemal Bozkurt'un haberi

Merhum Akif'in Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi dediği tarihi Çanakkale Zaferi'nin 96. sene-i devriyesi ABD'nin entellektüel başkenti Boston'un kuzeyindeki Methuen şehrinde kutlandı.

Methuen Selimiye Camiinde tertip edilen programa yoğun ilgi vardı. İmam Abdullah Taş'ın sunumunu yaptığı program, Habib Uysal'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Amerika Müslümanlar Birliği Başkanı Fatih Demirci gecenin ehemmiyetini belirten kısa ve öz bir konuşma yaptı.

Kahraman şehitlerimizle ilgili Slayt gösterisinin yapıldığı gecede; iki gencin okuduğu şiirler herkesi duygulandırdı. Programın süpriz iki konuşmacısı daha vardı. Amerika Müslümanlar Birliği ilk Başkanı Burhan Satar Türkiye'den misafir olarak geldiği programda; Çanakkale Gazisi babasını da belirttiği ve son iki yüzyıllık tarihimizin özetini yaptığı çok etkileyici bir konuşma yaptı.

Programa katılan bütün Türk halkını heyecanlandıran misafir ise; Boston'un ilk başkonsoslusu olan Murat Lütem Bey idi. Kısa süre önce Boston Başkonsolosu olarak atanan Murat Bey hizmet aşkıyla yanan, genç dinamik bir portre çizdi halkın karşısında. Ve konsolosluğun çok kısa sürede açılacağını da belirterek  müjdeyi de verdi.

Program Selimiye Camii İmamı Talha Akkaya'nın kapanış konuşması ve ikramla sona erdi.

 Boston'nun ilk Başkonsolosu Murat Lütem

Selimiye Camii İmam Hatibi Talha Akkaya

İmam Habib Uysal

 

AMB İlk Başkanı Burhan Satar

AMB Başkanı Fatih Demirci

Öğrencilerden Berra Ekinci şiirini okurken

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :