Çanakkale şehitleri Herford Gesamtschule´de yâd edildi

Çanakkale şehitleri Herford Gesamtschule´de yâd edildi

Forid e.V. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Herford Gesamtschule´de bir proğram düzenlendi. Proğrama konuşmacı olarak Türkiye´den Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe katıldı etti.

Pınar Kibar´ın haberi

Forid e.V. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Herford Gesamtschule´de bir proğram düzenlendi. Proğrama konuşmacı olarak Türkiye´den Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe katıldı. Mehmetciğin 96 yıl önce tarih sayfalarına yazdırdığı destan çoşkusu ve gururu bir kez daha yaşandı.

Proğrama konuşmacı olarak davet edilen Araştırmacı- Yazar H. Hüseyin Maltepe yaptığı konuşmasında, „Benim gönül telimi titreten şehid dedelerim olmuştur. Bizler yetim kalmış bir milletin torunlarıyız. Fakat Allah yetimleri çok seviyor. Şu an vatanımızın toprağı üzerinde çok rahat gezebiliyorsak bunu o gün bizim için acı çeken şehid dedelerimize borçluyuz. Onlar borçlarını canlarını feda ederek fazlasıyla ödediler, şimdi sıra bize geldi.  Biz de çocuklarımızı, genç nesillerimizi âhlaki değerler ile çok iyi yetiştirmeliyiz. Tefrikayı bir kenara bırakıp, birlik ve beraberliği seçmeliyiz. Ancak hakklarını böyle ödeyebiliriz.” dedi.

Maltepe konuşmasında esaret hayatı yaşamış gazilerimizden bahsederken duygulu anlar yaşadı.

Çanakkale Zaferin de büyük emeği geçen, 276Kg´luk mermiyi sırtlayan kahraman koca Seyyid´ten de sözeden H.Hüseyin Maltepe, dinleyen misafirleri hıçkırıklara boğdu.

Proğrama Herfod ve çevresinden katılan misafirler proğramdan güzel duygular ile ayrıldılar.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.