Çanakkale şehitleri Nijerya'da anıldı

Çanakkale şehitleri Nijerya'da anıldı

Nijerya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.Başkent Abuja'daki Yunus...

ABUJA (AA) - Nijerya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Başkent Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) merkezinde düzenlenen anma etkinliğine, Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Abuja YEE Koordinatörü Aziz Çetin, büyükelçilik çalışanları, Nijerya'da faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, YEE bünyesinde Nijerya'da görev yapan Türkçe öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm şehitler ve Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Bayraktar, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de meydana gelen depremin maddi ve manevi büyük bir yıkıma yol açtığını belirtti.

Depremde Türk milleti için birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünün altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Milletimiz güçlüdür, zorlu badirelerin üstesinden gelmeyi her zaman bilmiştir, tıpkı Çanakkale Zaferi'ndeki gibi. 'Çanakkale geçilmez.' sözüyle tarihe nakşedilen ve tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir yandan destansı bir mücadeleyi ve zaferi ifade ederken, diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir dönüm noktasını ve kilometre taşını oluşturmuştur."

Bayraktar, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin mücadeleci ve asil ruhunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Program, Nijeryalı Zunnurayn Abdul-Wahab'ın Mehmet Akif Ersoy'un "Birlik" adlı şiiri okumasıyla sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.