Çankaya Belediyesi'ne yolsuzluk baskını

Çankaya Belediyesi'ne yolsuzluk baskını

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili Çankaya Belediyesi'ne operasyon düzenlendi

Çankaya Belediyesinde çalışanların maaşlarından elde edilen ''promosyon üzerinden yolsuzluk yapıldığı'' iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

Belediyenin çalışanlarının maaşlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemenin ardından suç duyurusunda bulunmaları üzerine, Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan soruşturma başlattı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabaha karşı Çankaya Belediyesinde görev yapan, çalışanların maaşlarının yatırıldığı bankanın görevlilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Çankaya Belediyesinde çalışanların maaşlarının neması olan 1.6 milyon TL ile ilgili yolsuzluk yapıldığı ileri sürüldü.

Yolsuzluk iddiaları üzerine, bankanın Finans Market Şube Müdürü İrfan A. gözaltına alındı. Banka Müdürü, söz konusu parayı dönemin Belediye Hesap İşler Müdür Vekili Nusret Ö'ye elden götürerek verdiğini öne sürdü. Nusret Ö. ise ifadesinde, böyle bir paranın kendilerine ödenmediğini savundu.

Gözaltına alınanlar arasında, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı İsa V, Nuri T. ve Bediye S. de bulunuyor.

Söz konusu parayla ilgili hizmet ve mal karşılığı olmayan bazı faturaların kesildiği de tespit edilerek, söz konusu faturaları kesen firma yetkililerinden de gözaltına alınanların bulunduğu kaydedildi.

Etiketler :