Çankırı'nın "tutmaç çorbası"na coğrafi işaret tescil belgesi verildi

Çankırı'nın "tutmaç çorbası"na coğrafi işaret tescil belgesi verildi

Çankırı'nın yöresel lezzetlerinden "tutmaç çorbası"na, coğrafi işaret tescil belgesi verildiği bildirildi.Çankırı Belediyesinden yapılan...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın yöresel lezzetlerinden "tutmaç çorbası"na, coğrafi işaret tescil belgesi verildiği bildirildi.

Çankırı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediyenin girişimleriyle şehrin yöresel ürünlerinden birinin daha tescillendiği belirtildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenen tutmaç çorbasının kente ait tescil belgesi alan dördüncü ürün olduğu aktarılan açıklamada, "Çankırı yumurtası, Çankırı sarımsaklı et, Çankırı yoka (ince) ekmek muskasının ardından yöresel lezzetlerden 'Çankırı tutmaç çorbası' da tescil belgesi aldı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde yerel lezzetlerin planlı ve aktif satışının sağlanacağını kaydederek, "Çankırı'nın çok eski lezzetlerinden birine daha tescil almanın gururunu yaşıyoruz. Şu an 15 yöresel ürünümüze de başvuruda bulunduk, inceleme aşamasında. Bu güzel yoğurtlu çorbamızın küçük kareler kesilerek yapılan hamur kısmı da kooperatifimiz satışlarında yer alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.