‘Canlı bomba’ mağduru baba-kıza komik tazminat

‘Canlı bomba’ mağduru baba-kıza komik tazminat

İstanbul Taksim’de, geçtiğimiz yılın 31 Ekim tarihinde meydana gelen canlı bombalı saldırıda, sol bacağı kopma noktasına gelen 24 yaşındaki Gülden Güngör'e 473 TL tazminat ödenmek istendi.

Komisyon tarafından alınan kararda, Gülden Güngör’e uğramış olduğu maddi zarar kapsamında 473 TL, baba Ali Güngör’e ise 172 TL ödenmesine karar verildi. Ancak Fransa’daki Strasbourg Başkonsolosluğu’na başvuran Güngör ailesi, “Doğan zararların karşılanması hakkında düzenlenen sulhname tasarısını kabul etmiyoruz” diyerek parayı reddetti.

5 KEZ AMELİYAT OLDU
Olayın ardından tam 5 kez ameliyat masasına yatan, psikolojik tedavi gören ve 17 Haziran’da bir kez daha ameliyat geçirecek olan genç kadın, “Fransa’daki Strasbourg Başkonsolosluğu babamla beni çağırdı. Belgede 200 Euro’yu okuyunca güldüm. Utanılacak bir durum yaşadık. Patlamada sadece üzerimdeki kaban 250 Euro’ydu. Yün pantolon giymiştim, üzerimde 500 Euro’luk giysim vardı. Bırakın vücudumdaki hasarları, üzerimdeki giysinin bedelini dahi ödeyemediler” diye konuştu. Hâlâ sağlığına tam olarak kavuşamadığını ve patlamanın izlerini vücudunda taşıdığını belirten Gülden Güngör, “Ben hayat boyunca patlamanın izleriyle yaşayacağım. Fransa’da sigortam olmasa tedavi masraflarını nasıl karşılayacaktım? Demek ki, Türkiye için değerimiz bu kadarmış” diyerek tepki gösterdi.

Baba: Olayı, AİHM’ye kadar taşıyacağız
Patlamada sol baldırından yaralanan ve tekerlekli sandalyeyle Fransa’ya dönen baba Ali Güngör, “Bizim derdimiz para değil, ama verilen değeri görünce çok üzüldük. Bundan sonra hukuki girişimlerde bulunma kararı aldık. Önce sembolik bir tazminat davası açacağız. Ardından olayı AİHM’ye taşıyacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.