Canlı tanıklardan ürperten olay anı

Canlı tanıklardan ürperten olay anı

Mardin'de bir düğüne düzenlenen ve 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ilginç ayrıntıları da gelmeye başladı.


Mardin'in Mazıdağı ilçesinde düzenlenen saldırıda 44 kişinin öldüğü 32 haneli Bilge köyünün erkeklerinin tamamının korucu olduğu öğrenildi.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı 32 haneli Bilge köyü, 7 çeşmesiyle ünlü bir mesire alanı olarak biliniyor. Vadinin başında kurulu bulunan Bilge köyüne, özellikle hafta sonları Mardin ve civar yerlerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

32 haneli köyün tamamının aynı aileden ve soy isimlerinin ''Çelebi'' olduğu Bilge köyünde, erkeklerin tamamının koruculuk yaptığı bildirildi. Akşam saatlerinde eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının nikahı için köydeki aileler, kadınlı erkekli bu eve gitti.

Görgü tanıkları, saat 21.00 sıralarında köy imamının telkini üzerine önce evde namaz kılındığını kaydetti. Bu sırada, silahlı 5-6 kişilik bir grubun, iki eve uzun namlulu otomatik tüfeklerle ateş açtığını bildirdi. Yaklaşık 15 dakika süren saldırıya, köyün 3 ayrı bölgesinde nöbet tutan korucular karşılık verdi. Silahlı kişiler, daha sonra vadinin içine doğru kaçtı.

Saldırıda ikinci korucubaşı Mehmet Halim Çelebi'nin yanı sıra henüz kimliği açıklanmayan 44 kişi öldü. Cenazelerden 18'i Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Aynı hastanede yaralıların da tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Jandarma ve Özel Harekat timleri, saldırının ardından geldikleri köyde güvenlik önlemi aldı. Güvenlik güçleri, saldırının gerçekleştirildiği evlerden yaralıları ambulanslarla hastaneye sevk ediyor. Ayrıca ölenler de evlerden ambulanslarla civardaki hastanelerin morglarına kaldırılıyor.

Bu arada, Mardin Devlet Hastanesi önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ölenlerin yakınları hastane önünde ağıt yakıyor.

Öte yandan, Suriye'den gelen çöl fırtınasına karşı polislere ve gazetecilere toz maskesi dağıtıldı. Fırtınadan dolayı görüş alanı 10 metrenin altına düştü.

YARALILARDAN ALINAN İLK BİLGİLER

Yaralıların verdiği bilgilere göre, saldırı eski muhtarın kızını düğününde gerçekleşiyor. Önce erkeklerin olduğu odaya giren sayıları 3 ya da 4 olan saldırganlar vatandaşları yaylım ateşine tutarken daha sonra da kadınların ve çocukların olduğu evin diğer bölümüne giriyorlar.

Burada da katliam yaptıktan sonra evi terkediyorlar. Daha sonra tekrar dönüp yaşayan var mı yok mu kontrrolü yapıp tekrar vatandaşların üzerine ateş açıyorlar.

Ancak bu bilgilerin henüz kesin olmadığı yaralı vatandaşların hala olayın şokunda oldukları bildiriliyor.



Etiketler :