Canlı yayında Atatürk tartışması

Canlı yayında Atatürk tartışması

Habertürk'teki Kime Göre Neye Göre programında yaşanan Atatürk tartışması geceye damga vurdu.

Kime Göre Neye Göre?"de bu hafta "Dünden bugüne değişen toplumsal değerlerimiz neler? Yasaklar hayatımızı nasıl etkiliyor?" sorularına yanıt arandı.

Programın en hararetli anlarından biri Esra Elönü ve Cemil İpekçi arasında yaşanan tartışmaydı. Esra Elönü'nün milli bayramların çok fazla kutsandığını söylemesi ve Cemil İpekçi'nin "Atatürk olmasaydı bugün sen burada değildin" cevabıyla başlayan tartışma gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN...

"BANA ATATÜRK'LE GELİNMESİNDEN SIKILDIM"

Esra Elönü: "Cumhuriyet kutlamalarını Atatürkçülük şakşakçılığı olarak görüyorum. Başörtülü olduğum için bana sürekli Atatürk ile gelinmesinden sıkıldım."

Cemil İpekçi: "Kurtuluş Savaşı verilmeseydi burada olmazdın."

Esra Elönü: "Kurtuluş savaşında sadece Atatürk yoktu. Sırf başımda örtü var diye "Atatürk'ü seviyor musun?"diye sorup duruyorlar. Seviyor da olabilirim, sevmiyor da olabilirim. Söylemek zorunda değilim. Ben başörtülüleri temsil etmiyorum, ben Esra'yım. Milli değerlerin bu kadar abartılması ve iki kutubun savaşı haline dönmesinden karşıyım. Cumhuriyet mitinglerindeki insanların, maneviyatını yaşayan insanları nasıl aşağıladığını gördüm."

Cemil İpekçi: "Milletin saygı duyduğu bir insana senin çıkıp laf söylemeye ne hakkın var? Bunu bilhassa belli bir kesim söylüyor."

Esra Elönü: "Milli bayramlardan haz almak zorunda değilim. Nasıl bir etnik kimlik bana bir şey ifade etmiyorsa bu bayramlar da öyle. Eğer konu Atatürkçülüğe gelecekse ben Türkiye'de Atatürkçülerin oluşturduğu, Atatürkçülerin manipüle ettiği Atatürk'ü sevmiyorum. Ben liderlik etmiş, ülkeyi kurtaran Atatürk'ü seviyorum. Bunların üzerinden nemalanan Kemalist zümreyi sevmiyorum. Başörtülü insanların sürekli "O olmasa sen burada olmazdın" diyerek itham edilmesini kabul etmiyorum, sıkıldım!"

Cemil İpekçi: "Ben de tüm sakallıların, türbanlıların "Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun?" diye sormalarından sıkıldım!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.